Angelina in Brad sta začela še en posel - pridelujeta vino. Foto: EPA
Angelina in Brad sta začela še en posel - pridelujeta vino. Foto: EPA
Miraval
Vinski kritik Thierry Desseauve je vino opisal kot energično in polno svežine. Foto: Miraval

Prvih 6.000 steklenic vina Miraval Rosé 2012 so na spletu začeli prodajati danes. Vino, narejeno iz grozdja sort grenache, syrah in cinsault, je pridelano v slikoviti francoski pokrajini Var.

Pitt in Jolie pri "splavitvi" vinskega posla pomaga francoski vinarski velikan, družina Perrin, ki bo bedela nad grozdjem, ki bo zrastlo na trtah v okolici Miravala, igralskemu paru pa bo pomagala tudi pri prodaji več kot 100.000 steklenic vina rosé, ki ga bodo prodali francoskim neodvisnim restavracijam in specializiranim trgovinam z vinom.

Jolie in Pitt v partnerstvu s Perrinom se ne bodo ustavili le pri vinu Miraval, imenovanem po vili Chateau Miraval v Provansi, saj nameravajo svoj vinarski posel že kmalu razširiti - belo vino naj bi bilo na prodaj poleti.

"Sama pokrajina, svežina, ki je mogoča na tej višini, in pestrost grozdja so v okolici vile Brada in Angeline neverjetne," je dejal Marc Perrin, ki je z bratom Pierrom solastnik podjetja. "Zanimala nas bo predvsem kakovost," je dodal.

Slikovita pokrajina očarala Angie in Brada
Hollywoodski zlati par je maja leta 2008 za tri leta najel vilo Chateau Miraval v Provansi. Razkošna stavba ima 35 sob, ob njej pa je tudi 400 hektarjev obdelovalne zemlje. Pozneje sta si zaželela, da bi med provansalskimi griči vzgajala tudi najmlajša otroka, dvojčka Leona in Vivienne (in njuna bratca in sestrici), zato sta najem spremenila v nakup - za posestvo sta odštela 60 milijonov dolarjev.

Zanimivo je, da si je prejšnji lastnik, francoski džezovski pianist Jacques Loussier, v vili omislil snemalni studio, v katerem je skupina Pink Floyd leta 1979 posnela tudi nepozabno pesem The Wall. V studio pa se rad vrača tudi britanski pevec Sting.