Lynn Anderson je zaslovela pred več kot 40 leti z uspešnico (I Never Promised You a) Rose Garden. Foto: Reuters
Lynn Anderson je zaslovela pred več kot 40 leti z uspešnico (I Never Promised You a) Rose Garden. Foto: Reuters

Predstavniki policijske postaje iz Nashvilla v zvezni državi Tennessee so sporočili, da so zaradi prometne nesreče, ki jo je povzročila pod vplivom alkohola in narkotikov, pridržali 66-letno ameriško kantripevko Lynn Anderson, ki je zaslovela v 70. letih prejšnjega stoletja z uspešnico (I Never Promised You a) Rose Garden.

Pevka je takoj, ko so možje v modrem prihiteli na kraj dogodka manjše nesreče (v kateri, na srečo, ni bil nihče poškodovan), priznala, da je pijana in da je skupaj z alkoholom vzela tudi nekaj tablet na recept. Po krajšem "postanku" za rešetkami so jo po plačilu varščine (5.000 dolarjev) izpustili na prostost, čaka pa jo še zagovor pred sodnikom, ki bo 20. novembra.

Desetletje težav z zakonom
To sicer ni njen prvi tak incident - decembra 2004 so jo prvič aretirali v ameriški zvezni državi Teksas, ko so policisti opazili, da njen avtomobil močno zanaša z enega voznega pasu na drugega, jo ustavili in ji ponudili alkotest. Tudi takrat so jo izpustili ob plačilu varščine, a ne za dolgo.

Naslednji incident se je zgodil februarja 2005, ko je Andersenova v svojem domačem kraju Taos (Nova Mehika) v supermarketu poskušala izmakniti DVD-film o Harryju Potterju. Ko so prodajalci poklicali policijo, pa se je šele zapletlo - pevka do njih namreč ni bila ravno prijazna. Poleg tega, da se je upirala aretaciji, je enega izmed mož v modrem tudi fizično napadla, drugega pa popljuvala.

Ob naslednjem srečanju s policijo, maja 2006, je pijana povzročila manjšo prometno nesrečo (zaletela se je v zadek avtomobila pred seboj), nato pa odklonila preizkus alkoholiziranosti. Policisti so jo odpeljali na odvzem krvi, nato pa v pripor. Andersenova sicer odkrito priznava, da ima težave z alkoholom.