David Jason oziroma David John White je bil navdušen, ko je odkril, da ima 52-letno hčerko, za katero do zdaj ni vedel. Z njeno materjo, igralko Jennifer Hill, ki se je pojavila tudi v Bondovem filmu Octopussy, sta skupaj igrala v gledališču. Abi Harris naj bi se rodila leta 1970, potem ko naj bi imela zvezdnika kratko razmerje. Prepričana je bila, da je njen oče Geoffrey Davion, s katerim je bila njena mama pozneje poročena, a se je to ob njegovi smrti leta 1996 izkazalo za neresnično.

Da je njen biološki oče Jason, je začela sumiti po pogovorih z materjo, ker pa je sama tudi igralka, so se njune poti večkrat križale. Nekoč je opazila, da imata podoben profil obraza. Ker ni vedela nič o morebitnih dednih boleznih, se je zbala za svojega sina, tako da je zvezdi nanizanke Samo bedaki in konji (Only Fools and Horses) napisala pismo, v katerem ga je med drugim prosila za test očetovstva. Oba sta bila presenečena, ko je bil ta pozitiven, poroča Mirror.

Z ženo in hčerko pred leti. Foto: AP
Z ženo in hčerko pred leti. Foto: AP

83-letnik naj bi zdaj s hčerko in njenim 10-letnim sinom Charliejem gradil odnos. "Milo rečeno, nad tem, da imam hčerko izpred toliko let, sem bil presenečen," je dejal Jason, ki je nekaj časa potreboval, da je novico predelal in sprejel. "Vesel sem, da zdaj lahko spoznavam Abi in se z njo vidim, ko nama to uspe," je še priznal britanski zvezdnik, ki je z novima članoma družine že preživel božične praznike.

Dodal je, da sta njegovi 21 let mlajša žena Gill Hinchcliffe, s katero se je poročil leta 2005, in 22-letna hči Sophie razumevajoči in ga podpirata. Obe naj bi tako Abi kot njenega sina sprejeli v družino odprtih rok.

"Z odkrivanjem očetove identitete začenjam sestavljati svojo," je priznala Abi, ki vseeno žaluje za izgubljenimi leti, a je vesela, da po letih spraševanja končno odkriva svoje korenine. "Upamo, da nam bo vsem omogočena zasebnost, da bomo še naprej razvijali ta novi odnos in se vedno bolj spoznavali," je še dejal igralec, ki je v seriji A Touch of Frost upodobil glavno vlogo detektiva Jacka Frosta.