Nova zasedba Beverly Hills 90210, ki bo poskušala ponoviti uspeh originalne serije iz 90. let. Foto: www.cwtv.com
Nova zasedba Beverly Hills 90210, ki bo poskušala ponoviti uspeh originalne serije iz 90. let. Foto: www.cwtv.com
Zasedba Beverly Hillsa 90210
Tori Spelling
Tori Spelling, hčerka pokojnega producenta Aarona, je odpovedala sodelovanje v novih nadaljevanjih Beverly Hillsa. Foto: Reuters

Gabe Sachs, ki je poleg Jeffa Judaha glavni producent "spin-offa", je dejal, da bo novi 90210 ostrejši in manj konservativen, kot je bila "originalna" serija iz 90. let.

Ne bo kopija starega Beverly Hillsa 90210
"Vsi najbrž pričakujejo popolno kopijo Beverly Hillsa, a tega mi enostavno nočemo narediti," je dejal Sachs in dodal, da ustvarjalci serije niso neumni, da bi šli in do potankosti posnemali originalno uspešnico, ki je z zgodbami o vseh vrstah težav (bogatih) najstnikov zasvojila in za celo desetletje prikovala najstniško občinstvo pred TV-sprejemnike.
A se producenta, ki sta nasledila pokojnega Aarona Spellinga, zavedata, da uspeha Beverly Hillsa iz 90. let najverjetneje ne bosta ponovila. Kljub temu stavita na svojevrsten način pisanja, ki po njunih besedah izhaja iz resničnih čustev.

Gostovanje odpovedala le Tori Spelling
A način pisanja je eno, igralska zasedba pa drugo. Jessica Stroup in Shenae Grimes bosta glavni zvezdnici, okrog katerih naj bi se vse vrtelo. Seveda pa ne bo manjkalo niti starih obrazov, med katerimi bomo lahko videli Shannen Doherty, Jasona Priestleyja in Jennie Garth. Ti bodo nastopili kot gostujoči igralci v 90210, svojo staro vlogo pa naj bi prevzel Joe E. Tata kot Nat, lastnik lokala Peach Pit.

Svoje sodelovanje je odpovela edino Tori Spelling, čeprav je bila že napovedana kot gostja. Šušljalo se je, da naj bi bil vzrok odpovedi predvsem denarne narave, uradno pa so sporočili, da je njeno gostovanje preloženo zaradi rojstva hčerke Stelle pred dvema mesecema.

Mešanica Spellingove formule in novih "prijemov"
Zgodba novega 90210 se bo dogajala okrog Wilsonovih, ki sta tako kot Brenda in Brandon Walsh, brat in sestra. Za razliko od dvojčkov iz Minnesote sta lika Annie (Grimesova) in njen (sicer posvojeni) brat Dixon (Tristan Wilds) nekoliko bolj prizemljena, a nič manj lepa in privlačna, sporočajo scenaristi.

Seveda pa brat in sestra ne bosta mogla brez "klape" najboljših prijateljev, ki jo bodo sestavljali bogatašinja Naomi (AnnaLynne McCord), največji "frajer" Ethan (Dustin Milligan) in radovedna vsevednica brez dlake na jeziku Silver (Jessica Stroup).

Producenti priznavajo, da bodo po zgledu Seksa v mestu uporabili tudi t. i. "product placement" (umeščanje izdelkov), saj menijo, da današnje najstnike zanima, katere izdelke (in blagovne znamke) njihovi idoli uporabljajo.

J. S.