Rada govori o seksu. Foto: EPA
Rada govori o seksu. Foto: EPA

Rita Moreno je poleg Lily Tomlin, Jane Fonde in Sally Field glavna zvezda prihajajočega filma 80 for Brady, ki temelji na resnični zgodbi o štirih prijateljicah, ki se odpravijo na divji izlet, da bi leta 2017 Toma Bradyja, zvezdnika ameriškega nogometa, videle igrati na Super Bowlu. 91-letni portoriški igralki pa je med ustvarjanjem filma postalo vroče.

"Prelomna točka" naj bi bilo snemanje v slačilnici – njen najljubši prizor v filmu namreč poteka v prostoru, kjer so bili vsi športniki, njeno pozornost je privlačil predvsem Rob Gronkowski. "Vstopila sem v sobo, ki je bila resnična slačilnica, in prisežem pri Bogu, da sem bila v nekaj sekundah vzburjena," je igralka delila med oddajo Jimmy Kimmel Live in dodala, da to ni bilo vse. "Kar naprej sem grabila samo sebe. Neprestano sem se spraševala, kaj je z mano narobe?"

Emmyjeva, grammyjeva, tonyjeva in oskarjeva nagrajenka, ki se je rodila pod imenom Rosa Dolores Alverío Marcano, se je ob tem spomnila, da se je ves čas morala opominjati, da je v 90. letih, a je naposled ugotovila, da s tem ni nič narobe, poroča Page Six.

Njena soigralka Sally Field se sicer z njenim razpredanjem ni strinjala. "Rada imam seks, tako kot vsi drug. Ne maram pa, da se o njem nazorno govori v primerih, kot je ta," je priznala 76-letnica. "Ni ji všeč, ko govorim o seksu, jaz pa to rada počnem," je pripomnila Moreno in se pošalila, da čeprav jo 33-letni Gronkowski privlači, je 45-letni Brady, ki v športni komediji igra samega sebe, zanjo vseeno malce "prestar".

Koproducent filma in podajalec, ki trenutno igra za Tampa Bay Buccaneers, je leta 2017 New England Patriots legendarno popeljal do zmage proti Atlanta Falcons, kar je pomenilo največjo vrnitev v zgodovini Lige NFL. V filmu, ki v kinematografe prihaja 3. februarja, nastopata tudi njegova nekdanja soigralca Danny Amendola in Julian Edelman.