Lee je znan po svojih vlogah v komercialnih franšizah in resnejši hollywoodski produkciji. Foto: EPA
Lee je znan po svojih vlogah v komercialnih franšizah in resnejši hollywoodski produkciji. Foto: EPA
Christopher Lee, saruman
Lee nadaljuje širjenje svojega glasbenega opusa. Foto: EPA

Lee, ki je v življenju odigral več kot tristo vlog, se udejstvoval v glasbi, vojskoval v drugi svetovni vojni kot častnik v kraljevem vojnem letalstvu, je zdaj svoj izziv našel v heavymetalu.

Ploščo, naslovljeno Metal Knight, je izdal v torek, na dan svojega rojstnega dne. Gre za izbor sedmih skladb, ki temeljijo na delu Don Kihota, vsebuje pa tudi dve priredbi iz uspešnega broadwajskega muzikala Man of La Mancha.

"Kar se mene tiče, je Don Kihot najbolj metalsko-fikcijski lik, ki ga poznam," je dejal igralec po poročanju BBC Newsa in dodal: "Sam je skušal spremeniti svet, ne glede na osebne posledice. In je čudovit lik za uglasbitev."

Poleg skladb iz muzikala je Lee vključil tudi heavymetalsko različico klasike Franka Sinatere My Way, ki jo je sicer izdal že leta 2006. "Težko jo je peti, ker moraš prepričati ljudi, da je to, kar poješ, resnica," je komentiral Lee.

Igralec je sicer prvič zakorakal v glasbeno industrijo leta 1990, ko je posnel album z broadwajskimi skladbami, med katerimi so bile I Stole the Prince, The Gondoliers in Epiphany. Leta 2010 je izdal album Charlemagne: By the Sword and the Cross, ki je temeljil na prvem rimskem cesarju. Album je prejel nagrado Spirit of Metal, ki jo podeljuje revija Metal Hammer.

"Heavy metal povezujem s fantazijskim svetom, ker ima sama glasba izjemno moč," je še dodal igralec, ki se lahko pohvali z vlogami v ikoničnem filmu Drakula iz leta 1958 in tudi v franšizah, kot sta Gospodar prstanov in Vojna zvezd.