Rupert Murdoch s četrto ženo Jerry Hall. Foto: AP
Rupert Murdoch s četrto ženo Jerry Hall. Foto: AP

Poslovnež je za New York Post, eno od svojih publikacij, oznanil zaroko s 66-letno Ann Lesley Smith. "Bal sem se zaljubiti, a vedel sem, da bo to moja zadnja ljubezen. In naj bo tako, saj sem srečen."

Murdoch, ki je četrtino Irec, je svojo drago za roko zaprosil na dan svetega Patrika. Dodal je, da je bil na ta zanj poseben dan zelo živčen. "Veseliva se, da bova drugo polovico življenja preživela skupaj," je povedal Murdoch.

"Za oba je to božje darilo. Spoznala sva se lani septembra," je za New York Post povedala Smith. "14 let sem vdova. Tako kot Rupert je bil tudi moj mož poslovnež (Chester Smith je bil kantripevec in direktor radiotelevizije, op. a.), torej govorim Rupertov jezik. Deliva si ista prepričanja."

Poroka bo pozno poleti, par pa bo čas preživljal med Kalifornijo, Montano, New Yorkom in Veliko Britanijo, piše britanski BBC.

Murdoch je bil poročen z avstralsko stevardeso Patricio Booker, novinarko Anno Mann, podjetnico Wendi Deng ter manekenko Jerry Hall. Iz treh zakonov ima šest potomcev.