Leta 1997 v Cannesu. Foto: AP
Leta 1997 v Cannesu. Foto: AP

Victoria Beckham je dopolnila 50 let, abrahama pa je praznovala s svojimi bližnjimi, na slavju v Londonu pa so se na navdušenje vseh ponovno zbrale tudi preostale članice skupine Spice Girls, ki so se pod tem imenom združile leta 1994. Beckham, Melanie Brown, Emma Bunton, Geri Horner in Melanie Chisholm, bolj znane kot Posh, Scary, Baby, Ginger in Sporty Spice, so med zabavo izvedle tudi svojo klasiko Stop.

Čeprav niso dejansko poprijele za mikrofone, ampak so zgolj prepevale ob pesmi, so skladbo vseeno pospremile tudi s koreografijo. Razigran trenutek je ujel tudi dve leti mlajši mož slavljenke David Beckham, ki je tudi sam zamrmral nekaj verzov in videoposnetek delil na družbenih omrežjih.

"Najboljša noč doslej! Vse najboljše za moj rojstni dan! Vse vas imam zelo rada!" je v komentarju pod objavo zapisala novopečena 50-letnica in uporabila ključnik SpiceUpYourLife, ki se nanaša na istoimensko pesem, ki so jo Spice Girls izdale na vrhuncu svoje slave v 90. letih prejšnjega stoletja, poroča BBC.

"Trenutek, ki ga je čakal ves planet," je zapisal eden izmed presrečnih oboževalcev, ko so britansko peterico prvič po več letih spet videli skupaj. Nekateri so zasedbo prosili, naj se ponovno odpravijo na koncertno turnejo, nekdo je dal predlog, da bi nastopile kar na Glastonburyju.

Praznovanja vstopa v novo, peto, desetletje življenja, ki naj bi potekalo v nekem zasebnem članskem klubu, so se udeležili tudi Tom Cruise, Eva Longoria, Salma Hayek in Gordon Ramsay. Večer je bil več kot očitno pester – rojstnodnevni dogodek je Posh Spice zapustila na hrbtu svojega srčnega izbranca.

Že pred zabavo je Beckham delila tudi niz fotografij z možem in njunimi štirimi otroki – Brooklynom, Romeom, Cruzom in Harper. "Komaj čakam, da praznujem s svojo družino in prijatelji," je zapisala modna oblikovalka.

Spice Girls so se zbrale leta 1994, potem ko so se odzvale na oglas za kandidatke za ustanovitev izključno dekliške skupine. Po izdaji debitantskega singla Wannabe je "Spice mania" preplavila planet, predvsem je k temu pripomogla njihova samozvana mantra Girl Power – blagovna znamka opolnomočenja žensk, zaradi katere so postale svetovni fenomen popkulture.

Halliwell je skupino zapustila leta 1998, ki pa se je dokončno razšla leta 2001. Znova so se združile na turnejah leta 2007 in nastopu na zaključni slovesnosti olimpijskih iger v Londonu leta 2012. Evropska turneja je potekala leta 2019, a brez Victorie.