Adele pravi, da so mame, ki ne dojijo, večkrat deležne obsojanja. Foto: Reuters
Adele pravi, da so mame, ki ne dojijo, večkrat deležne obsojanja. Foto: Reuters

Adele je razkrila, da se je po rojstvu sina Angela spopadala s težavami pri dojenju, zato ne razume ljudi, ki obsojajo ženske, ki ne dojijo. Zvezdnica je rodila leta 2012, a je zaradi težav po devetih tednih prenehala dojiti. "Počutila sem se grozno, kot da nisem dobra mama," je po koncertu v londonski areni O2 navrgla pevka in dodala: "Če dojiš, je v redu, če uporabljaš mlečno formulo, prav tako."

Razburil jo je Jamie
Izpostavila je tudi, da je marsikatera ženska zaradi pritiska okolja, češ da je dojenje nujno, padla v poporodno depresijo. Njen izbruh je po poročanju Metroja odziv na izjave slavnega kuharja Jamieja Oliverja, ki je pred kratkim dejal, da so "Britanke pri dojenju najslabše na svetu".

Oliver, ki s svojo ženo Jools pričakuje že petega otroka, je velik zagovornik dojenja in na družbenih omrežjih ženske večkrat poziva, naj dojijo: "Je lahko, je bolj priročno, bolj hranljivo, bolj zdravo in zastonj."

Oliver se je že odzval na Adeline izjave in na Twitterju zapisal, da razume, da nekatere ženske ne morejo dojiti, ob tem pa zanikal, da začenja kampanjo, ki bi spodbujala dojenje.