Adele je trenutno v novem srečnem razmerju s športnim agentom Richem Paulom. Foto: AP
Adele je trenutno v novem srečnem razmerju s športnim agentom Richem Paulom. Foto: AP

Adele je po izidu svojega novega albuma odkrito spregovorila o svoji ločitvi, ki je tudi glavna tema nove plošče. Kot je povedala pevka, jo je razhod popolnoma strl in čustveno uničil. "Bila sem tako zelo žalostna," je pevka priznala v pogovoru za revijo Rolling Stone. "In potem še vsa ta pričakovanja drugih ljudi, ki jih sploh ne poznam. Počutila sem se krivo, popolnoma sem bila uničena. Čeprav nihče ni tega nikoli dejansko trdil ali rekel, sem se počutila krivo, da se nisem dovolj potrudila."

Še dodatno so jo potrla pričakovanja njenih oboževalcev, da bo ločitev pomenila novo glasbo in album. "Težko mi je bilo razumeti takšen odziv poslušalcev. Ko si že tako v čudnem čustvenem stanju zaradi ločitve, se potem začneš spraševati o tem, kaj je s teboj narobe. Zakaj bi kdo te stvari govoril, če me spremlja že 10 let." Kot je še dodala, se je morala začeti zavedati, da oboževalci nimajo odgovornosti razumeti vseh podrobnosti njenega življenja, ki jih ne morejo poznati. "Njihova odgovornost je uživati v glasbi in pričakovati dober album z moje strani. To sem si morala vedno znova govoriti."

Pritisk javnosti ji seveda ni olajšal že tako težkega življenjskega obdobja. "Nisem vedela, kdo sem. Mislila sem, da sem vedela, a pri ločitvi sem spoznala, da ni tako," je priznala pevka in dodala, da ni čisto prepričana, ali je bila za to kriva le ločitev, morda je vlogo igral tudi njen vstop v 30. leta svojega življenja.

Nov album je naletel na dober odziv kritikov in oboževalcev. Foto: Twitter/Adele
Nov album je naletel na dober odziv kritikov in oboževalcev. Foto: Twitter/Adele

Medtem ko je svoje osebno življenje in glasbeno ustvarjanje skrila pred očmi javnosti, je začela proces zdravljenja, ki pa ni bil preprost. "Vse skupaj je bilo zelo j***** gor in dol," je bila odkrita Adele, ki je tudi priznala, da je včasih vse dni preležala v postelji, ker se zaradi depresije preprosto ni mogla pripraviti do tega, da vstane.

Tudi njena telesna preobrazba je bila posledica te tesnobe, saj je iskala vse mogoče načine, da se zamoti. "Začelo se je s tem, da sem hotela le razmišljati o drugih stvareh. A potem sem počasi spoznala, da mi to daje moč. Če lahko tako spremenim svoje telo, potem lahko ukrotim tudi svoja čustva."

Velika uteha pa ji je bil tudi njen devetletni sin, ki ji je pomagal v najbolj temačnih trenutkih. Vsak večer se je z njim pogovarjala, njune pogovore pa si je posnela. "Ko je bilo najbolj temačno in grdo, sem si predvajala njegove nežne besede in ljubezen, to mi je pomagalo premagati težave."