Adele. Foto: EPA
Adele. Foto: EPA

Britanska glasbenica, ki zadnje mesece nastopa v hotelu Caesars Palace v Las Vegasu, je na posnetku, ki je zaokrožil po spletu, oboževalcem potožila, da občinstvo vse bolj pozablja pravila primernega obnašanja na glasbenih dogodkih. "Ste opazili, kako ljudje, recimo, zdaj pozabljajo na primerno obnašanje na nastopih? Ljudje mečejo razno sranje na oder, ste jih videli?" se je razburila in ostro dodala: "Izzivam vas, drznite si vreči nekaj vame in vas bom kar ubila."

V rokah je Adele držala izstreljevalnik majic in nato med občinstvo iz njega izstrelila nekaj majic s svojo podobo in se pošalila: "Nehajte metati stvari v izvajalce, veliko bolj zabavno je streljati stvari vanje."

Gre za odziv na celo serijo incidentov različnih glasbenic, ki so jim oboževalci v zadnjih tednih med nastopi metali zelo različne – in na trenutke resnično obskurne – predmete.

Prejšnji mesec je na primer oboževalec v ameriško glasbenico Bebe Rexha vrgel mobilni telefon, ki jo je zadel naravnost v oko. Preveč vnetega 27-letnika so pozneje pridržali in proti njemu vložili obtožnico za napad. Podobno je doletelo tudi ameriško kantripevko Kelseo Ballerini, ki jo je med nastopom v Idahu v obraz zadel trd predmet, a pri tem ni bila huje poškodovana, tako da je nadaljevala nastop. Je pa pozneje oboževalcem položila na srce: "Če vas kdo preveč potiska, če imate občutek utesnjenosti, samo pomahajte, prosite za pomoč. Ne mečite stvari!"

Najbolj bizaren pa je bil gotovo incident na koncertu Pink v Londonu. Na oder je namreč priletela vrečka s človeškim pepelom. "To je tvoja mama?" je na posnetku, ki je v trenutku postal viralen, slišati Pink nagovarjati neznanca oz. neznanko. "Ne vem, kaj naj si mislim o tem," je še dejala vidno šokirana glasbenica.