Adele je s svojo pričesko razburila nekatere oboževalce. Foto: EPA
Adele je s svojo pričesko razburila nekatere oboževalce. Foto: EPA

Na objavljeni fotografiji britanska pevka Adele nosi zgornji del kopalk v barvah jamajške zastave, lase pa ima urejene v pričesko, ki se imenuje bantu vozli. Ti so sicer tradicionalna pričeska ljudi afriškega porekla, lasje v tem slogu pa so spleteni v številne majhne kite, ki so potem združene v manjše skupke.

V opisu svoje objave je zapisala: "Vesel kar bi moral biti Notting Hill karneval, moj preljubi London!" Adele je fotografijo objavila, ker festival, ki vsako leto poteka v londonski četrti Notting Hill in proslavlja temnopolto britansko kulturo, pogreša. Letos so ga namreč zaradi pandemije novega koronavirusa odpovedali in ga prenesli na splet, poroča Guardian.

Nekateri oboževalci pa so 32-letnico obtožili kulturnega prilaščanja in trdili, da bantu vozlov, ne glede na okoliščine ne bi smel nositi noben belopolti človek, ter da bi za to dejanje morala iti v zapor. Eden izmed ogorčenih uporabnikov je na Twitterju zapisal: "Če leto 2020 ne more postati še bolj bizarno, je Adele nosila bantu vozle, to je znak kulturnega prilaščanja, za katerega nihče ni prosil. Gre za uraden znak, da so vse najboljše belopolte ženske v popularni glasbi problematične. Ni mi všeč, ko vidim kaj takega."

V njeno obrambo sta sicer med drugimi stopila tudi britanski politik David Lammy, ki ji je svetoval, naj se ne ozira na negativne komentarje ljudi, ki ne razumejo duha festivala, in nekdanja manekenka Naomi Campbell, ki je njeno izbiro tudi spodbudila z emodžijem srčkov pod objavo. Podprl pa jo je tudi jamajški glasbenik Popcaan.