Betty White je umrla na silvestrovo, čeprav je le nekaj dni pred tem dala več intervjujev pred prihajajočo stoletnico. Foto: AP
Betty White je umrla na silvestrovo, čeprav je le nekaj dni pred tem dala več intervjujev pred prihajajočo stoletnico. Foto: AP

Jeff Witjas je za Yahoo Entertainment povedal, da navedbe, da se je Betty White slabo odzvala na tretji odmerek cepiva, ki naj bi ga prejela 28. decembra, le tri dni pred smrtjo, ne držijo.

"Betty je umrla mirno v spanju, na svojem domu. Ljudje govorijo, da je bila njena smrt povezana s poživitvenim odmerkom tri dni prej, ampak to ni res. Umrla je zaradi naravnih vzrokov," je dejal Witjas.

Zavrnil je tudi, da bi Betty White kadar koli izrekla stavek, ki se ji ga pripisuje: "Prehranjujte se zdravo in cepite se. Jaz sem ravno danes prejela poživitveni odmerek."

Ob tem je dodal, da se njena smrt ne bi smela politizirati.

"Zdrava prehrana" sicer ni nekaj, kar bi White oglaševala, celo nasprotno – živahna, energična zvezdnica Zlatih deklet je slovela po svoji ljubezni do hot dogov in vodke.

Foto: AP
Foto: AP

Prav tej kombinaciji je pripisovala svojo visoko starost in se veselila stotega rojstnega dneva, ki bi ga morala praznovati 17. januarja.

Ljubiteljica hot dogov in vodke

Tudi zaradi tega je slovita losangeleška stojnica s hot dogi Pink's igralki v čast ta teden poimenovala posebno izdajo hrenovk, ves izkupiček od prodaje pa bodo namenili losangeleškemu živalskemu vrtu, saj je bila Betty White velika ljubiteljica živali in je podpirala številna zavetišča za živali.

"Betty White, večno te bomo ljubili!!!" piše na izvesku na stojnici.

Pokojni zvezdnici so se poklonili številni njeni igralski kolegi in slavni oboževalci, od ameriškega predsednika Joeja Bidna do Ryana Reynoldsa in Sandre Bullock, ki sta z White zaigrala v romantični komediji Zaroka (2009).

Sandra Bullock je Betty White na čast zvrnila kozarček: "Ne pijem vodke, ampak nocoj jo bom – z ledom, z rezino limone, s hot dogom na drugi strani. Sprijaznjena z žalostjo. Morala bom kupiti nova rožnata očala, ker točno to je bila Betty za vse nas."