Alec in Hilaria sta se poročila leta 2012. Foto: AP
Alec in Hilaria sta se poročila leta 2012. Foto: AP

"Tako zelo sva zaljubljena v najino hčerko Lucio. Kot tvoji bratje in sestre si nama tudi ti uresničila najine sanje," je zapisala Hilaria ob prvi fotografiji deklice.

Kritiki so naglo izpostavili, da je praktično nemogoče, da bi 37-letna Hilaria rodila, saj je par komaj pred šestimi meseci povil sina Eduarda. Dan pozneje je vir blizu para potrdil za E! News, da je bila Lucia rojena s pomočjo nadomestne matere.

62-letni hollywoodski zvezdnik in njegova soproga, inštruktorica joge, sta najnovejšo članico svoje velike družine predstavila na Instagramu, nista pa komentirala kaj več od tega.

Alec pa je jezno odgovoril enemu od komentatorjev na Instagramu, ki je pod objavo vprašal, kdo točno je mama, saj da Hilaria ni bila noseča glede na to, da je pred kratkim rodila.

"Drži jezik za zobmi in se brigaj zase," mu je zabrusil zvezdnik serije 30 Rock.

Lagala o svojem rodu

Mnogi so se v komentarjih vnovič obregnili ob Hilario, ki je nedavno sprožila manjši škandal, ko je prišlo na dan, da se je vsa ta leta pretvarjala, da je latinskoameriškega oz. španskega rodu.

Par z najstarejšo skupno hčerko Carmen. Foto: AP
Par z najstarejšo skupno hčerko Carmen. Foto: AP

Baldwinova je kot rojstni kraj navajala Majorko, v javnosti je govorila s španskim naglasom, v eni od pogovornih oddaj se je celo delala, da se ne spomni angleške besede za "kumaro". Vseh njenih šest otrok, vključno z novorojenko, ima španska imena.

Nakar je decembra lani prišlo na dan, da je v resnici rojena v Bostonu kot Hillary Thomas in da je Američanka, zaradi česar je bila deležna pravega pogroma, češ da si prisvaja tujo kulturo.

Čeprav je Hilaria na Instagramu, kamor se je po škandalu vrnila februarja, objavila fotografijo novorojenke, ima še naprej onemogočene komentarje.

Opravičilo ob vrnitvi na družbena omrežja

"Zadnji mesec sem predvsem poslušala, razmišljala in se spraševala, kako se lahko kaj naučim in rastem," je zapisala 5. februarja ob vrnitvi na družbena omrežja.

"Moji starši so naju z bratom vzgojili v dveh kulturah, ameriški in španski, in resnično čutim, da pripadam obema. Priznam, da bi lahko bolje razložila, zakaj sem govorila o sebi, kot sem, in o svoji globoki povezavi z obema kulturama. Morala bi biti bolj jasna in za to mi je žal."

"Ponosna sem, kako sem bila vzgojena, svoje otroke pa vzgajava v prav takem duhu, da bi ljubili in spoštovali obe kulturi. Biti ranljiv in priganjati samega sebe, da se učiš in rasteš, je tisto, na čemer je bila zgrajena naša skupnost, in upam, da se lahko zdaj vrnem v prijazno okolje, ki smo ga zgradili skupaj," je še dodala.

Hilaria in Alec Baldwin sta se poročila leta 2012, v zakonu pa so se jima poleg Lucie rodili Carmen (7), Rafael (5), Leonardo (4), Romeo (2) in Eduardo (6 mesecev). Baldwin ima poleg tega še 25-letno hčerko Ireland, ki se mu je rodila v zakonu z nekdanjo soprogo Kim Basinger.