Alexa je manekenka, tv-voditeljica, novinarka in ljubljenka rockzvezdnikov. Foto: EPA
Alexa je manekenka, tv-voditeljica, novinarka in ljubljenka rockzvezdnikov. Foto: EPA
Alexa Chung
Prikupna 'suhica' velja za pravo modno ikono (na fotografiji od glave do pet v Chanelu). Foto: EPA

Britanska tv-voditeljica in manekenka, ki ima po očetu azijske korenine, je znana po svojem edinstvenem slogu oblačenja in "odštekanem" smislu za humor, pogosto krasi prve vrste na modnih revijah (nazadnje je "obdelala" pariški teden mode), po njej pa so pri Mulberryju poimenoval celo model torbice.

Noče biti vzornica zato, ker je suha
Razburjena in jezna zaradi nenehnih govoric o pretirano vitki postavi je javno spregovorila o tem. "Ne morem povedati, kako zelo me jezi, da mi ne verjamejo, ko zagotavljam: 'Nimam motnje hranjenja,'" je povedala v novembrski številki britanske Elle, na katere naslovnici se je znašla. "Po naravi sem zelo suha. Ko sem pod stresom, shujšam še bolj. In ne morete si predstavljati, pod kakšnim stresom sem bila prejšnje leto," je povedala v iskrenem intervjuju.

To se je nanašalo na njeno oddajo na ameriškem MTV-ju, ki so jo pozneje ukinili. Drobna Britanka dodaja: "Vsak je lahko videl, da mi ne gre najbolje in da se s tem nisem najbolje spopadla." Potem ko je bila oddaja lani ukinjena, so se govorice o njeni pretirani vitkosti še razplamtele, in to tako zelo, da je morala 26-letnica namigovanja javno zanikati. A njena postava še vedno priteguje neželeno pozornost. "To me jezi, saj nočem biti vzor za mlada dekleta samo zato, ker sem suha. Nočem biti občudovana zato, ker sem suha, namesto da bi bila zato, ker se dobro oblačim. Nočem, da se ti dve lastnosti mešata med sabo."

Gonzo odslej z Alexo, Zane se poslavlja
15. oktobra bo Alexa v voditeljskem stolčku oddaje Gonzo na alternativno usmerjenem MTV-jevem kanalu MTV Rocks nasledila Novozelandca Zana Lowa. V zasebnem življenju je že od leta 2007 romantično povezana s pevcem zasedbe Arctic Monkeys Alexom Turnerjem. Pred njim je bila v razmerju z vodjo zasedbe Lostprophets Ianom Watkinsom, pa s pevcem in klaviaturistom Klaxonsov Jamesom Rightonom. Nekajkrat je šla na zmenek tudi s Farisom Badwanom, vodjo skupine Horrors. Na začetku manekenske kariere je spoznala fotografa in nekdanjega pevca popskupine Blue Mercedes Davida Tiltowa, ki je 20 let starejši od nje. Skupaj sta živela tri leta in pol.