Par, ki se je spoznal med študijem na univerzi v Bostonu, se je zaročil v Portoriku, a poročnih načrtov za zdaj še nimata.

"Zaročila sva se prejšnji mesec v domačem mestu moje družine v Portoriku," je za Insider povedala mlada demokratska kongresnica. "Za zdaj še ne delava načrtov, ampak sva si vzela nekaj časa za uživanje v zaroki, preden se lotiva načrtovanja."

Roberts, po poklicu spletni razvijalec, je pritegnil pozornost Ocasio-Cortez med eno od debatnih seans na univerzi, navaja biografija o njenem vzponu v politični vrh Take Up Space: The Unprecedented AOC.

"Vsak tip na univerzi je imel fazo, ko je bil zaljubljen vanjo," je za knjigo povedal Alexandriin prijatelj Eric Baker.

Povsem zadovoljen v ozadju

Eden teh "tipov" je bil tudi Roberts, a je bil tudi fant, ki je imel vedno svoje mnenje in ni bil sramežljiv pri izražanju tega mnenja.

"Riley je bil tisti, ki je, če se lahko tako izrazim, rad mešal sra***. Riley ni nič manj bister od drugih, verjetno bistrejši od povprečja, a je rad provociral," je povedal Baker.

Roberts naj bi po navedbah Bakerja tako imel navado, da ko so udeleženci debat postajali enotni, sprožil prepir in oporekal drugim. "Užival je v intelektualnih spopadih," pravi Baker, ki meni, da je Ocasio-Cortez uživala v teh njegovih provokacijah.

Alexandria in Riley sta se sicer v vseh teh letih enkrat razšla, a nista zdržala dolgo narazen. Zdaj živita v New Yorku s svojim psom Decom, Roberts pa svoje dekle v nasprotju s številnimi drugimi partnerji in partnericami politikov podpira izključno v zakulisju, ne pa pred kamerami.