Igralca so pred sodiščem v znak podpore čakali oboževalci. Foto: AP
Igralca so pred sodiščem v znak podpore čakali oboževalci. Foto: AP

V Londonu so odvetniki tabloida The Sun še zadnji dan poskušali dokazati, da so izjave Amber Heard o nasilnem igralcu resnične, kar bi jim pomagalo zmagati na sodišču. Depp jih je namreč tožil zaradi klevetanja – na sodišču se brani, da nikoli ni bil nasilen do Heardove ali katere koli druge ženske. S Heardovo, ki na sodišču tako kot on dokazuje resničnost svojih izjav, zadnji mesec na sodišču v Londonu bijeta umazano bitko.

Heardova igralca obtožuje, da jo je večkrat oklofutal, vanjo metal steklenice in ji grozil s smrtjo. Očita mu tudi, da je zaradi njega zavrnila marsikatero delo, ker je bil ljubosumen na njene soigralce. Igralec, znan predvsem po vlogi Jacka Sparrowa iz filma Pirati s Karibov, je bil v času njunega zakona velikokrat pod vplivom alkohola in drugih substanc, kar naj bi ga po pripovedovanju Amber vodilo v nasilje.

Deppu je v bran stopila tudi nekdanja žena Vanessa Paradis. Foto: AP
Deppu je v bran stopila tudi nekdanja žena Vanessa Paradis. Foto: AP

Na sodišču so predvajali posnetek, v katerem Johnny očita Amber, da laže, ko pravi, da ga ni udarila. Ta posnetek po mnenju Deppovega odvetnika potrjuje Amberino nagnjenost k nasilju. Depp nekdanji partnerici med drugim očita skoke čez plot in neiskrenost. Očitke, da je igralec nasilen do žensk, sta zanikali tudi nekdanja žena Vanessa Paradis, s katero sta bila skupaj 14 let in imata dva otroka, in Winona Ryder, nekdanja ljubezen, ki je v bran Johnnyju povedala, da se ob njem nikoli ni počutila ogrožene.

"Johnny je odkrit, Amber pa nezanesljiva priča"
Deppov odvetnik David Sherborne je včeraj v svojem govoru na sodišču povedal, da medtem ko je njegova stranka odkrito spregovorila o uživanju mamil in alkohola, se je Heardova izkazala za nezanesljivo pričo, saj naj bi lagala o poškodbah, ki jih je domnevno povzročil Depp. Prav tako je zanikal, da bi Deppa uživanje substanc vodilo v nasilna dejanja.

Njenim odvetnikom je očital, da so Deppova sporočila, uporabljena kot dokazno gradivo, na sodišču prikazovali selektivno. "Morda je poetičen, uporablja metafore, ampak v nobenem od sporočil ne omeni, da je udaril Heardovo," je o sporočilih povedal Sherborne. Citiral je sporočila iz leta 2015, ki sta si jih izmenjala nekdanja zakonca. "Ne bodi pošast, bodi moški," je Heardova pisala Deppu, ko ga je prosila, naj pride domov. "Ne bom stal pri miru in ti pustil, da me napadaš," ji je odpisal Depp, ki ni želel ostati v nestabilnem, vzkipljivem in muhastem okolju. "Ne poznam nobenega mita, v katerem bi pošast bežala pred pretepom," je sporočila komentiral Sherborne.

Heardova stoji za svojimi trditvami. Foto: AP
Heardova stoji za svojimi trditvami. Foto: AP

Heardova je po koncu obravnave povedala, da stoji za svojimi trditvami in verjame v pravičnost. "Boleče je bilo podoživeti razhod in poslušati, kako ljudje dvomijo o tvoji resnici in motive," je tritedensko sojenje komentirala igralka. Datum razsodbe na sodišču še ni znan.

Depp toži tabloid The Sun, sodba še ni znana