"Johnny Depp je fizično in psihično zlorabljal Amber Heard. Vse od ločitve je Depp nadaljeval medijsko gonjo proti Heardovi, z namenom, da bi opral svoje ime. Čas, da bi se Depp dostojanstveno umaknil, je že zdavnaj minil," je na sodišču povedal igralkin zagovornik Eric George. Foto: EPA

Skoraj tri leta po ločitvi sta Johnny Depp in Amber Heard znova na sodišču. Razlog je Deppova tožba, v kateri od igralke zahteva 50 milijonov dolarjev odškodnine. V tožbi trdi, da si je zgodbo o zlorabi izmislila, da bi pridobila poznost medijev, pri tem pa je močno škodovala njegovi karieri, med drugim se ne bo več vrnil v vlogi Jacka Sparrowa v franšizi Pirati s Karibov.

Zvezdnica se je morala zaradi tožbe v četrtek zglasiti na sodišču, kjer je sodnika prosila, naj tožbo opusti. Prvič pa je tudi podrobno spregovorila o nasilju, ki ga je doživela pred poroko in v zakonu. Pred tem o podrobnostih zveze ni razlagala, saj sta zvezdnika leta 2016 zunaj sodišča sklenila dogovor, da o svojem zakonu ne bosta več javno govorila.

Nasilje se je začelo že pred poroko

Heardova je na sodišči v Fairfaxu v Virginiji ponovila obtožbe o nasilju, priložila pa je tudi fotografije, ki prikazujejo poškodbe obraza in rok, za katere naj bi bil odgovoren Depp. Pojasnila je, da je bil Depp do nje nasilen že pred poroko.

Leta 2014 jo je napadel na zasebnem letalu, ker je bil ljubosumen zaradi ljubezenskih prizorov, ki jih je posnela z igralcem Jamesom Francom. "Johnny je začel vame metati predmete, ko sem vstala s sedeža, me je tako močno brcnil v hrbet, da sem padla, nato pa je vame zalučal svoj škorenj. Pred njim sem pobegnila na stranišče, kjer sem preživela preostanek poleta," je povedala Heardova in dodala, da se ji je Depp pozneje opravičil in zagotovil, da se kaj takega ne bo nikoli več ponovilo. Opravičilo za Deppovo vedenje naj bi ji poslal tudi njegov asistent.

"Priča sem bila njegovi zlorabi mamil in alkohola. Nekajkrat, ko je Johnny jemal tako mamila kot zdravila na recept, sem morala poklicati medicinsko pomoč. Takrat sem se bala za oba, postal je popolnoma drug človek, pogosto je bil nasilen," je med drugim po pisanju portala Yahoo povedala Heardova.

55-letni Depp in 23 let mlajša Heardova sta se spoznala na snemanju Zapitega dnevnika leta 2011, poročena pa sta bila od februarja 2015 do januarja 2017. Deppovo razmerje s Heardovo je bilo sicer krivo, da je razpadla njegova 14-letna zveza s francosko igralko in pevko Vanesso Paradis, s katero ima Depp dva otroka. Foto: Reuters
55-letni Depp in 23 let mlajša Heardova sta se spoznala na snemanju Zapitega dnevnika leta 2011, poročena pa sta bila od februarja 2015 do januarja 2017. Deppovo razmerje s Heardovo je bilo sicer krivo, da je razpadla njegova 14-letna zveza s francosko igralko in pevko Vanesso Paradis, s katero ima Depp dva otroka. Foto: Reuters

Zlorabe so se kljub obljubam nadaljevale tudi po poroki. Marca 2015, slab mesec po tem, ko sta se poročila, je Depp med snemanjem petega dela Piratov s Karibov: Salazarjevo maščevanje znova postal nasilen, ko se je par sprl zaradi Deppovega jemanja MDMA-ja. "Johnny me je udaril in potisnil na tla, nato sem se zaklenila v spalnico," je povedala Heardova in dodala, da je Depp z jemanjem MDMA-ja in pitjem nadaljeval tudi naslednji dan. "Do večera me je večkrat udaril, me davil in pljuval v obraz. Tistega večera me je porinil v mizo za namizni tenis, ki se je zrušila po mojo težo," je napad opisala Heardova. Brutalen napad je pustil posledice tudi Deppu, saj si je po igralkinih besedah hudo poškodoval prst, zaradi česar so morali snemanje za nekaj časa prestaviti. Heardova je dodala, da so producenti poškodbo prsta prikazali, kot posledico nesreče pri vožnji z gokartom, nasilje pa so pometli pod preprogo.

32-letnica je na sodišču pojasnila, da se je nasilje nadaljevalo ves čas zakona, vse do maja 2016, ko je po hudem prepiru vložila prepoved približevanja in hkrati zahtevala ločitev.

"V tem času so me številni označili za lažnivko, ampak moje strani zgodbe niso nikoli slišali. Obtožili so me, da sem izkoristila Johnnyja, ampak to preprosto ni res. Nikoli ga nisem udarila, razen v samoobrambi. V javnosti sem večkrat spregovorila o nasilju, vendar sem se vedno izogibala omembi Johnnyja, ne zgolj zaradi tega, ker bi rada ta del mojega življenja čim prej pustila za sabo, ampak tudi zato, ker je Johnny v ločitev privolil le pod pogojem, da podpišem dogovor o zaupnosti," je še povedala Heardova.