Sojenje je pritegnilo veliko pozornosti. Foto: AP
Sojenje je pritegnilo veliko pozornosti. Foto: AP

36-letna zvezdnica filma Aquaman je sporočila, da je umaknila pritožbo na odškodnino, ki ji jo je prisodila porota, in da se je poravnala, ker preprosto ne more skozi nov sodni proces, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Igralca sta se medsebojno tožila in tožbi sta minili v sodnem procesu pikantnih podrobnosti o življenju slavnega para, pri čemer sta oba, milo rečeno, izpadla nekoliko prismuknjena.

"Po dolgem premisleku sem sprejela zelo težko odločitev, da se poravnam v primeru obrekovanja. To odločitev sem sprejela, ker sem izgubila zaupanje v ameriški pravni sistem, v katerem so moje izjave služile za zabavo in hranjenje družbenih medijev. Končno se lahko osvobodim nečesa, kar sem skušala zapustiti pred več kot šestimi leti, in to pod pogoji, s katerimi se lahko strinjam," je dejala, vendar pribila, da ni popustila v ničemer.

Porota je ugotovila, da sta Depp in Heard odgovorna za obrekovanje, vendar se je po napornem mesec in pol dolgem sodnem procesu drugega proti drugemu bolj postavila na stran Deppa. Njemu je prisodila 10,35 milijona dolarjev odškodnine, njej pa le dva milijona. Potem se je Heard pogajala z Deppom, da mu plača manj.

Depp je Heard tožil zaradi izjave za Washington Post, kjer je navedla, da je slavna oseba, ki je trpela zaradi nasilja v družini. V tej izjavi se je prepoznal Depp, ki je vložil tožbo za 50 milijonov dolarjev zaradi obrekovanja. Heard ga je v odgovor tožila za 100 milijonov dolarjev, na koncu pa je porota dala več njemu kot njej.