Bo Amber lahko zbrala dovolj za poplačilo svojega dolga? Foto: EPA
Bo Amber lahko zbrala dovolj za poplačilo svojega dolga? Foto: EPA

Amber Heard se po koncu enega najbolj razvpitih sojenj zadnjega desetletja očitno precej trudi pri zbiranju potrebnega denarja za poplačilo. Kot poročajo ameriški mediji, je Amber že prodala nekatere nepremičnine, med njimi tudi svoje luksuzno domovanje v dolini Yucca, vredno dobrih milijon ameriških dolarjev.

Gre za čudovito južnokalifornijsko domovanje s puščavskim pridihom, ki ga je za pol manjšo ceno kupila leta 2019. Hiša se je pridružila drugi lastnini, ki jo je bila prisiljena prodati po koncu sojenja junija letos.

Prodana vila naj bi bila prava razkošna oaza v suhi in neprijazni puščavi doline Yucca. Foto: AP
Prodana vila naj bi bila prava razkošna oaza v suhi in neprijazni puščavi doline Yucca. Foto: AP

Sodišče je po koncu sojenja manekenki in igralki naložili plačilo 15 milijonov dolarjev – deset za odškodnino zaradi izgube ugleda in pet milijonov denarne kazni. Ker pa je zgornja meja za denarne kazni v Virginiji 350.000 dolarjev, bo Johhny Depp od omenjenih petih milijonov dobil le toliko.

Skupno bo morala tako nekdanjemu možu plačati 10,35 milijona dolarjev, če pa odštejemo dva milijona, ki ju mora njej plačati Depp, bo skupaj morala odšteti dobrih 8 milijonov dolarjev. V pridruženi tožbi, ki jo je vložila Amber Heard, so porotniki namreč odločili, da je bil tudi njen ugled oškodovan zaradi izjav Deppovega odvetnika Adama Waldmana (ne pa tudi zaradi izjav Deppa), zato so ji porotniki prisodili dva milijona dolarjev.

Zavrnjeni ločitveni milijoni

Med tem na dan prihaja vse več podrobnosti sojenja, ki dvigajo prah pri oboževalcih obeh vpletenih v sojenje. Sodnica naj bi na primer zavrnila predlog odvetnikov obrambe, da kot dokazni material v sojenju predstavijo pogovor med Amber in njenimi odvetniki leta 2016, ko sta se igralca ločevala.

Depp bi lahko v ločitvi leta 2016 očitno izgubil veliko več, kot je dejansko. Foto: AP
Depp bi lahko v ločitvi leta 2016 očitno izgubil veliko več, kot je dejansko. Foto: AP

V pogovoru je Amber večkrat jasno zavrnila svoje odvetnike, ki so jo rotili, da v ločitvenem postopku zahteva polovico od moževega 33 milijonov dolarjev težkega zaslužka, ki ga je ta dobil za igranje v filmski franšizi Pirati s Karibov. Odvetniki so ji večkrat razložili, da je do zaslužka upravičena, saj ga je Depp pridobil v času, ko sta bila poročena. Amber naj bi na moledovanja večkrat jasno odgovorila, da ne želi, da ta denar zahtevajo v ločitvi. "Neverjetno zvesta je svoji obljubi, da se ne ločuje le zaradi denarja," so takrat v internem pogovoru zapisali njeni odvetniki.

Poleg tega naj bi odvetniki Johhnyja Deppa med sojenjem kot dokazni material poskušali predložiti gole slike Amber iz časa, ko je ta kratkotrajno delala kot eksotična plesalka.