Zakonca Michel na obisku v Sloveniji. Foto: EPA
Zakonca Michel na obisku v Sloveniji. Foto: EPA

Charles Michel je v preteklosti vedno zavračal novinarska vprašanja o zakonskem stanu, saj gre za osebno zadevo. Zdaj je bruseljske govorice potrdila njegova soproga Ameli Derbaudrenghien Michel. Potrdilo je prišlo v obliki povabila partnerjem državnih voditeljev na umetniško razstavo, poroča Politico.

"Ob robu prihajajočega Evropskega sveta gospa Amelie Derbaudrenghien Michel partnerice in partnerje voditeljev vlad oziroma držav, ki sodelujejo v Evropskem svetu, vabi na partnerski program, ki bo v četrtek, 21. oktobra," so zapisali v vabilu, ki so ga poslali iz protokola Evropskega sveta.

Partnerice oz. partnerji državnih voditeljev si bodo skupaj ogledali razstavo britanskega umetnika Davida Hockneyja v bruseljskem središču umetnosti Bozar, nato bodo imeli večerjo v tamkajšnji restavraciji z Michelinovo zvezdico.

Na uradnih vrhovnih srečanjih EU-ja v Bruslju sicer le redko pripravijo program za partnerice oziroma partnerje voditeljev. Ti pogosteje spremljajo neuradna srečanja voditeljev zunaj belgijske prestolnice. Tako je žene nekaterih voditeljev na začetku meseca ob vrhu v Sloveniji gostila tudi soproga slovenskega premierja Urška Bačovnik Janša. Med gostjami je bila takrat tudi Michelova partnerica.

Amelie Derbaudrenghien se je na enem izmed vrhov zveze Nato srečala tudi z Melanio Trump. Foto: EPA
Amelie Derbaudrenghien se je na enem izmed vrhov zveze Nato srečala tudi z Melanio Trump. Foto: EPA

Diskretna poroka v ožjem krogu

Tiskovni predstavnik predsednika Evropskega sveta je potrdil, da sta se 45-letni Michel in njegova 40-letna partnerica "diskretno" poročila poleti v ožjem krogu družine in prijateljev. Par se je nameraval poročiti že lani in organizirati zabavo v Franciji, a je načrte prekrižal covid-19.

Michel in Derbaudrenghien Michel imata dva svoja otroka, medtem ko ima nekdanji belgijski premier sina iz prejšnje zveze.

Amelie Derbaudrenghien Michel je karierna javna uslužbenka v belgijski vladi, trenutno dela na ministrstvu za zunanje zadeve.

Zadnji vrh za kanclerko Angelo Merkel

Michela je že večkrat spremljala na uradnih dogodkih, nazadnje na vrhu G7 v Angliji, kjer je bil tudi Heiko von der Leyen, partner predsednice Evropske komisije Ursule von der Leyen. Ni še znano, ali se bosta von der Leyen ter Joachim Sauer, partner nemške kanclerke Angele Merkel, udeležila tokratnega dogodka. Prihajajoči vrh EU-ja pa bo predvideno zadnji za dolgoletno nemško kanclerko.