Cristiano Ronaldo se na najnovejše obtožbe še ni odzval. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo se na najnovejše obtožbe še ni odzval. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo
Ronaldo je zaročen s špansko manekenko Georgino Rodriguez (v sredini), s katero ima tudi hčerko. Poleg tega ima še tri otroke z neznano nadomestno materjo. Foto: Reuters

Nemški časopis Der Spiegel je o domnevnem posilstvu pisal že pred letom in pol, ko naj bi v uredništvo dokument o dogovoru, s katerim je Ronaldo Američanki plačal za molk, prinesel neimenovani vir. A novinarji so brskali dalje in Kathryn Mayorga prepričali, da je privolila v fotografiranje in razkritje svoje plati zgodbe.

Ronaldo in Mayorgova naj bi se že pred leti dogovorila, da ji bo zvezdnik plačal 375.000 dolarjev v zameno za to, da o dogajanju v njegovi hotelski sobi 12. junija leta 2009 nikoli ne spregovori v javnosti. A ženska se dogovora očitno ni držala, pred kratkim je najela tudi odvetnika, ki preverja veljavnost njunega zunajsodnega dogovora, sklenjenega v ameriški zvezni državi Nevada. Njen odvetnik je tudi dejal, da je proti zvezdniku že vložil tudi civilno tožbo, s katero bo izpodbijal njun dogovor.

Ključno za izpodbijanje dogovora naj bi bilo Ronaldovo pričanje, saj naj bi nogometaš sam priznal, da je Američanka med spolnim odnosom "večkrat rekla 'ne' in 'ustavi se'".

375.000 dolarjev za molk?
34-letna Kathryn je v pogovoru za Der Spiegel dejala, da je Ronalda spoznala v nekem nočnem klubu v Las Vegasu, ki ga je Portugalec obiskal z bratrancem in svakom. Zvezdnik naj bi se ji približal in ji plačal nekaj pijač, nato pa sta odšla v hotelsko sobo, kjer naj bi jo analno posilil. Po dogodku naj bi Ronaldo pred njo padel na kolena in poklapano dejal: "Ne vem, kaj je z menoj. V 99 odstotkih sem dober fant, ne vem pa, kaj je s tistim enim odstotkom."

Pozneje sta se dogovorila, da ji plača v zameno za molk, in dogovor tudi podpisala. V pričanju je Ronaldo zatrjeval, da so bili njuni spolni odnosi sporazumni. Zdaj Mayorgova trdi, da še vedno živi s posledicami dogajanja v noči pred devetimi leti, zato se ne čuti več obvezana spoštovati dogovora. "Imela sem več živčnih zlomov in vedno znova sama sebe sprašujem, kdo je kriv, da sem bila posiljena. Zdaj vem, da nikoli ne bi smela podpisati tega dogovora."

Der Spiegel je za komentar prosil tudi Ronaldovo odvetniško ekipo, ki pa se je odzvala z napovedjo tožbe proti časopisu. Odvetnik Christian Schertz je dejal, da gre za "očitno lažne obtožbe" in da so novinarji "prestopili mejo zasebnosti". Tudi Ronaldov trenutni delodajalec, Juventus iz Torina, zgodbe ni želel komentirati. Leta 2009, ko naj bi se posilstvo zgodilo, je bil Ronaldo sicer član Reala iz Madrida.