Leta 2022 je bila sovoditeljica podelitve oskarjev. Foto: AP
Leta 2022 je bila sovoditeljica podelitve oskarjev. Foto: AP

Na spletu so se zvrstili komentarji, ki se nanašajo na videz obraza Amy Schumer, ki je bila v ZDA pred kratkim gostja v nekaj pogovornih oddajah. Ta naj bi bil po mnenju nekaterih bistveno bolj zabuhel kot običajno, zato se je usul plaz neokusnih šal in zdravniških ugibanj.

"Uživala sem v povratnih informacijah in posvetovanjih o svojem videzu," je v napol resnem tonu zapisala na družbenih omrežjih o zanimanju za njen obraz in se zanj "zahvalila". "Imate prav, trenutno je moj obraz bolj zabuhel. Imam endometriozo, avtoimunsko bolezen, o kateri bi morala prebrati vsaka ženska," je pojasnila in dodala, da se v njenem življenju "dogajajo zdravstvene in hormonske stvari", a je v redu, poroča BBC.

Poleg norčevanja je prejela tudi komentarje podpore, nekateri so kritizirali nepremišljenost in nepotrebnost nesramnih komentarjev. "Endometrioza ni šala. Videti je bilo, kot da sem si obraz z nečim napolnila. Bila sem neprepoznavna. Moje celotno telo je bilo vneto in oteklo," je zapisala ena izmed uporabnic družbenega omrežja X, ki sicer ni režiserkina oboževalka, a je prosila, da se sramovanje žensk in njihovih teles preneha.

42-letna zvezdnica, ki je leta 2020 razkrila, da je imela boreliozo, je omenila še, da je bilo "v zgodovini žensko telo v primerjavi z moškimi bistveno manj medicinsko raziskano", ob tem pa je poudarila, da "ženska ne potrebuje nobenega izgovora za svoj fizični videz in ni dolžna podati nobene razlage".

Že v preteklosti je Schumer, ki trenutno oglašuje drugo sezono serije Life & Beth, ki jo je sama napisala in režirala ter v njej tudi prevzela glavno vlogo, govorila o tem, da je pomembno poudarjati ljubezen do sebe in sprejemanje samega sebe.