Amy Schumer trenutno promovira komedijo Blondinki v džungli. Foto: IMDB
Amy Schumer trenutno promovira komedijo Blondinki v džungli. Foto: IMDB
Amy Schumer ne mara, da jo uvrščajo v družbo zvezdnic "močnejše postave". Foto: AP

"Dajte, no! Niste mogli najti nikogar boljšega za to naslovnico? Niso bili vsi rojeni za kopalke," je prek službenega Instagrama fotografijo Schumerjeve v enodelnih belih kopalkah komentirala
Dugganova in na koncu dodala še znakec za bruhanje.

35-letni komičarki so naglo stopili v bran njeni oboževalci, ki so Dugganovi sporočili, da kopalke "niso samo za ženske s konfekcijsko številko 34". Tako je ena zapisala, da ji je žal za vse, ki jim ni všeč naslovnica, pa tudi za "vse druge ljudi, ki jih sodite in sramotite zaradi njihovih teles".

A Dugganova je pri svojem stališču vztrajala in v nadaljevanju komentarjev zapisala, da je Schumerjeva videti "kot pujsa". "Sita sem medijev in publikacij, ki skušajo sforsirati debelo agendo. Ni zdravo in ni lepo," je ponovila svoje mnenje še v intervjuju za Huffington Post.

Za Yahoo Style pa: "Nikogar ne zasmehujem zaradi teže. Nisem proti modelom močnejše postave ali proti vključevalnosti. Vse, kar sem rekla, je, da ne bi smeli biti vsi v kopalkah na naslovnici revije. Mislim, da fotografija ni bila privlačna."

Amy poudarja, da ni močnejše postave
Dugganova tudi poudarja, da njena znamka ne prodaja modelov kopalk za močnejše postave, a Schumerjeva vztraja, da sama ni močnejše postave, ampak nosi konfekcijsko številko med 38 in 40. Igralka je bila tudi nejevoljna nad revijo Glamour, ki jo je lani vključila v svojo posebno številko, imenovano "Šik, ne glede na konfekcijsko številko". Amy so delale v skupini "žensk, ki nas navdihujejo", družbo še Melissa McCarthy, Adele in Ashley Graham.

V intervjuju, ki spremlja majsko številko revije In Style, je Schumerjeva spregovorila tudi o videzu in privlačnosti. "Tisto, kar je dobro pri tem, da nisem fotomodel, je, da ne tržim svojega videza. Ko se bom začela starati, me to ne bo prizadelo. Nikdar se nisem podvrgla lepotnim operacijam, ker sem tako krasna. Dovolj dobro sem videti, da lahko delam v tem poslu. Dobivam dovolj moške pozornosti, da se počutim dobro. Vidim svoje fotografije in sem videti na njih mlajša, kot se vidim sama. Ni me še preplašilo," je povedala zvezdnica filma Razuzdanka, ki trenutno z Goldie Hawn promovira komedijo Blondinki v džungli.

To sicer ni prvič, da se je Schumerjeva znašla na udaru kritikov zaradi teže - nedavno je požela kar nekaj neprijetnih komentarjev, ko je bilo napovedano, da bo igralka v filmu upodobila lutko Barbiko. Kasneje se je iz filma umaknila, ob tem pa kot razlog navedla prenatrpan urnik.

“What's good about not being a model is that it's not the thing I trade on. Once I start looking older, that won't affect me. I have never gotten anything done because I'm, like, so gorgeous. I'm good-looking enough that I can work in the business. I get enough attention from men that I feel good. I see pictures of myself now, and I look younger than I think of myself. It hasn't scared me yet.” @JessSeinfeld interviewed @AmySchumer for our May cover and the results are powerful and, as expected, hilarious. Click the link in our bio for the full story. | @carterbedloesmith; Fashion Editor: @cristinaehrlich; Hair: @kimmykuppkakes; Makeup: @andrea_tiller; Manicure: @caseynails; Pop Styling: Lynn Nigro; Production: First Light Productions

A post shared by instylemagazine (@instylemagazine) on Apr 5, 2017 at 8:03am PDT