V Amyjinem telesu so našli le alkohol. Foto: EPA
V Amyjinem telesu so našli le alkohol. Foto: EPA

Predstavniki družine Winehouse so sporočili, da Amy ni umrla zaradi mamil, kot so natolcevali številni. Toksikološka preiskava je pokazala, da so v Amyjinem telesu našli le alkohol.

Londonska policija je v uradnem sporočilu zapisala, da so v telesu odkrili sledi alkohola, predstavnik družine Chris Goodman pa je to tudi potrdil. Dodal pa je, da še vedno ni jasno, ali je alkohol tudi dejansko kriv za pevkino prezgodnjo smrt.

"Družina bi se rada zahvalila policiji za temeljito preiskavo in za to, da so jih ves obveščali o detajlih, povezanih z Amyjino smrtjo," je dejal predstavnik družine Winehouse.

Preiskava se nadaljuje ...
Chris Goodman je še dodal, da družina zdaj čaka na izid preiskave o vzroku smrti, ki bo predvidoma stekla oktobra. Preiskavo so uradno odprli 25. julija, a je bila takoj prekinjena in preložena na oktober, tako da je lahko družina pokopala njeno truplo. Policija je sicer sporočila, da smrti pevke ne obravnava kot sumljive.

Družina pokojne pevke Amy Winehouse sumi, da je bila nenadna prekinitev uživanja alkohola povod za smrt pevke pri komaj 27 letih. Kot naj bi "neimenovani družinski prijatelj" povedal za britanski tabloid Sun, je Amy ignorirala zdravniški nasvet, naj začne počasi zmanjševati vnos alkohola v telo, in se odločila, da ne bo spila niti kapljice več. To naj bi bil po mnenju Amyjinih bližnjih prevelik šok za njeno telo.