Podrobnosti glede poroke še niso znane. Foto: EPA
Podrobnosti glede poroke še niso znane. Foto: EPA

27-letni tenisač je bil pred zaroko s Searsovo v zvezi devet let. Angleški mediji so o njej zapisali, da je rojena v Sussexu in da ima diplomo iz angleške literature. Par se je spoznal na Odprtem prvenstvu ZDA, pa tudi sicer ji svet tenisa ni tuj, njen oče je namreč nekdanji igralec, danes trener, Nigel Sears.

26-letnica se precej umika svetu zabave in blišča, bolj se posveča svoji karieri. Tudi Murray se je v preteklosti upiral govorjenju o svojem zasebnem življenju. O Searsovi je bil prisiljen spregovoriti na začetku tega leta, ko je zanikal, da načrtujeta poroko - podatek, ki ga je spravil v javnost s šaljivim tvitom.

Med drugim je v istem tvitu, ki je sledil njegovemu sodelovanju v akciji Twitterja vprašanja in odgovori, zapisal: "Ne kadim trave, ne bom se (še) poročil in nočem ubiti Rafaela Nadala." V pogovoru za časnik Scottish Daily Mail pa je še dejal, da se vidi nekega dne z družino in da bi rad imel otroke s Searsovo.

Novica o zaroki pa je prišla na isti dan kot vest, da je prekinil sodelovanje z dolgoletnim pomožnim trenerjem Danijem Valiverdujem in kondicijskim trenerjem Jezom Greenom, s katerima je sodeloval več kot pet let.