Za vlogo so se potegovale različne igralke, nazadnje pa jo je dobila Angie. Je izbira primerna? Foto: Daily mail
Za vlogo so se potegovale različne igralke, nazadnje pa jo je dobila Angie. Je izbira primerna? Foto: Daily mail
George Clooney in Frank Sinatra
George Clooney bo upodobil enega izmed številnih ljubimcev Marilyn Monroe. Foto: Daily mail

Avtor knjige je napovedal tudi, kdo bo igral Franka Sinatro, prijatelja in ljubimca privlačne plavolaske. Čast bo pripadla Georgeu Clooneyju, ni pa še znano, kdo bo upodobil druge ljubimce Marilyn Monroe. Za glavno vlogo sta se sicer potegovali tudi igralki Scarlett Johansson in Christina Hendricks, vendar je zmagala Angie.

O'Haganov roman piše o zadnjih dveh letih divjega življenja filmske dive, zgodba pa je pripovedovana s perspektive Marilyninega hišnega ljubljenčka, psa Mafa. Psa ji je leta 1960 poklonil prav Frank Sinatra in od takrat se od njega ni ločila. Z njo je hodil povsod, na večerje, gledališča in tudi na vse skrivne sestanke, med drugim tudi na zmenek z nekdanjim predsednikom ZDA Johnom F. Kennedyjem.

V knjigi pes med drugim pripoveduje: "Bila je umetnica od glave do pet ... Nenavadno in nesrečno bitje, hkrati pa je imela s sabo več zabave kot kdor koli, ki ga poznam. Več zabave in več umetnosti." Kdo bo v filmu prevzel vlogo psa in mu posodil glas, za zdaj še ni znano.

Angelina trenutno predstavlja svoj novi film Salt. Izjavila je, da bi z veseljem zaigrala tudi v drugem delu. "Rada bi posnela nadaljevanje. Nikoli ne veš, ali boš dobil priložnost in ali bo občinstvu všeč. Vendar lahko ta lik še veliko raziskujemo, glede njene družine, glede tega, kdo sploh je," je povedala igralka in dodala, da bi z veseljem potovala s tajno agentko Salt in z njo odkrivala svet.