Po dveh letih zakona so se njune poti ločile. Foto: EPA
Po dveh letih zakona so se njune poti ločile. Foto: EPA

Odkar sta nekdanja ameriška zakonca leta 2016 naznanila razhod, je njun odnos prepleten z dolgotrajnim ločitvenim postopkom, ki vključuje predvsem boj za skrbništvo nad njunimi otroki in za premoženje. Par ima namreč pet mladoletnih otrok, Maddox pa je že odrasel.

Najnovejši preobrat v ločitvenem postopku so povzročili pravni dokumenti, ki jih je vložila 45-letna igralka. Joliejeva namreč trdi, da je med procesom pripravljena podati dokaz proti 57-letnemu igralcu glede obstoja do zdaj le domnevnega nasilja v družini. Vloge vključujejo tako pričanje nje same kot tudi pričanje njunih mladoletnih otrok, kar pa mora sicer najprej odobriti sodišče. "Od vložitve ločitve so bila ta štiri leta in pol polna obtožb, za katere se zdi, da obstajajo samo zato, da se eno stran povzdigne tako, da se drugo uniči," je dejal eden izmed neimenovanih virov blizu paru, po njegovem mnenju pa gre le za ponoven poskus očrnitve Pitta. Tako upa, da bo v prihodnosti prevladoval zdrav razum. Petletne bitke tako še zdaleč ni konec, Pitt pa ni prvič obtožen družinskega nasilja, poroča Independent

Imata pet mladoletih otrok. Foto: EPA
Imata pet mladoletih otrok. Foto: EPA

Kljub občasnim sporazumom med nekdanjima zakoncema zeva prepad

Par se je v zvezo podal leta 2004, 10 let pozneje pa tudi poročil. Dve leti pozneje sta se zaradi nepremostljivih razlik razšla, Joliejeva je večkrat dejala, da je bilo ločeno življenje nujno za dobrobit njune družine. Leta 2016 je svojega nekdanjega partnerja obtožila nasilja v družini, v medijih je odmeval predvsem incident, ki se je zgodil na zasebnem letalu družine. Opiti Pitt naj bi se sprl s svojim sinom Maddoxom, ki je bil takrat star 15 let, prepir se je vnel tudi med parom. Čeprav je bila zaradi tega proti ameriškemu zvezdniku sprožena preiskava, pristojne službe in zvezni preiskovalni urad niso odkrili kršenja zakona.

Čeprav je bil oproščen, pa je svoje otroke lahko obiskal samo ob odobritvi psihologa, ki ga je dodelilo sodišče. Brad Pitt in Angelina Jolie sta sicer leta 2018 sklenila začasni sporazum. Tako je zvezdnik dobil večje skrbništvo, a vseeno se je še naprej boril, da bi pridobil polovično skrbništvo. To naj bi se končno zgodilo lani, a je postopek znova zastal.

Avgusta je namreč ameriška igralka zahtevala, da se zasebni sodnik, ki je vodil ločitveni postopek, zamenja, saj naj ne bi razkril poslovnega odnosa, ki naj bi ga imel z enim izmed Pittovih odvetnikov.