Za BBC je razložila, da se pred 20 leti s to idejo zagotovo ne bi strinjala, zdaj pa se usmerja tja, kjer jo potrebujejo. Že zdaj je zelo aktivna kot aktivistka, med drugim pa jo je Visoki komisariat ZN-a za begunce (UNHCR) imenoval za posebno odposlanko vodje agencije Antonia Guterresa.

Igralka je tudi posebna odposlanka Visokega komisariata ZN-a za begunce. Foto: Reuters
Igralka je tudi posebna odposlanka Visokega komisariata ZN-a za begunce. Foto: Reuters

"Če bi me za politiko vprašali pred 20 leti, bi se smejala ... Vedno pravim, da bom šla tja, kjer me potrebujejo, in nisem prepričana, da sem iz pravega testa za v politiko ... hkrati pa sem se šalila tudi glede tega, da ne vem, ali imam v omari še kakšnega okostnjaka."

"Poleg tega lahko sodelujem tako z vladami kot z vojsko, zato sem v edinstvenem položaju, ki mi omogoča, da lahko naredim veliko stvari." Ob tem je dodala, da bo za zdaj ostala tiho, a ko je voditelj oddaje Justin Webb predlagal, da bi bila lahko na seznamu 30 ali 40 demokratskih kandidatov, ki bi se potegovali za predsedniško nominacijo, na to ni odgovorila "ne", temveč zgolj "hvala".

Otroci in družbena omrežja

Priznala je, da ima z nadziranjem otrok pri uporabi družbenih omrežij, težave, pri tem pa posebej poudarila, da tako kot preostali starši, ne more nadzirati vsega, čemur so njeni otroci izpostavljeni. "Poleg tega naša generacija preprosto ne razume polovice stvari, ki jih počnejo s tehnologijo, zato nas zelo preprosto lahko zaobidejo."

Joliejeva poleg tega, da je do novega leta ena izmed gostujočih urednic radijske oddaje na BBC-ju, kot odgovorna urednica sodeluje tudi pri njihovem tedenskem programu novic za otroke med sedmim in dvanajstim letom starosti, ki bo izšel prihodnje leto. Upajo, da bodo z njim otrokom lahko predstavili mednarodne novice, poseben poudarek pa bo na tehnologiji, okolju in družbenih omrežjih.

"Kot mama sem zelo vesela, da bom lahko z otroki sedela in gledala vsebine, s katerimi bodo dobili mednaroden občutek sveta," je dejala o programu.

Joliejeva in njen nekdanji mož Brad Pitt sta sicer pred kratkim po več kot dveh letih pogajanj našla skupni jezik in dosegla sporazum glede skrbništva nad šestimi otroki.