Včasih se dozdeva, da je prisotnost na družbenih omrežjih že nekako obveznost vsakega člana svetovne estrade, a nekateri se tem smernicam še vedno pogumno upirajo. Potem ko je rekorde omrežja nazadnje podrla zvezdnica serije Prijatelji Jennifer Aniston, pa je enako zdaj storila še filmska igralka, režiserka in aktivistka Angelina Jolie.

Jolie je račun odprla predvsem z namenom podpiranja svojih prizadevanj na področju zagotavljanja človekovih pravic, predvsem za zatirane deklice. V ta namen je kot svojo prvo objavo delila ročno napisano pismo afganistanske deklice, v katerem ta opisuje razmere po zmagi talibanov v državi.

Zvezdnica pogosto obiskuje različna krizna žarišča po svetu in svoje ime posoja za različne dobrodelne namene. Foto: Reuters
Zvezdnica pogosto obiskuje različna krizna žarišča po svetu in svoje ime posoja za različne dobrodelne namene. Foto: Reuters

"Slabo mi je, ko gledam, kako se Afganistanci znova izseljujejo iz strahu in negotovosti, ki prežemata njihovo državo. Porabiti toliko denarja in časa, prelivati kri in izgubljati življenja, da se potem situacija ponovi – to je nemogoče razumeti,'' je ob tem zapisala igralka in dodala, da enak občutek dobi, ko gleda, kako se dela z afganistanskimi begunci. "Nekateri med njimi so najbolj nadarjeni ljudje na svetu, ki bi v normalnem okolju in z normalnimi sredstvi lahko zares zacveteli."

Jolie ima po svoji prvi objavi že pet milijonov in pol sledilcev, število pa še vedno vztrajno raste. Rekorda, ki ga je postavil Rupert Grint, ki je do milijona sledilcev prišel v nekaj več kot štirih urah, sicer ni podrla, je pa prišla blizu prav tako zavidanja vrednim rekordom prej omenjene Aniston in legendarnega naravovarstvenika Davida Attenborougha.