Anna Ermakova z materjo Angelo in soplesalcem Valentinom Lusinom po zmagi v oddaji Let's Dance. Foto: Reuters
Anna Ermakova z materjo Angelo in soplesalcem Valentinom Lusinom po zmagi v oddaji Let's Dance. Foto: Reuters

23-letna manekenka, ki sicer živi v Londonu, je v nemški oddaji združila moči s plesalcem Valentinom Lusinom, s katerim sta večkrat navdušila tako strokovno žirijo kot gledalce in kar v 11 epizodah pobrala najvišje mogoče število točk (30), kar je nemški rekord. Tudi v zadnji, petkovi oddaji je zanju in njuno "osupljivo plesno predstavo" glasovalo največ ljudi, poročanje nemških medijev povzema Guardian.

Kot navaja nemški tabloid Bild, je bilo glavno vodilo Ermakove med sodelovanjem v oddaji osamosvojitev. Vse od rojstva (oz. še celo malo pred njim) je namreč zaznamovana z dejstvom, da je plod kratkega "srečanja" svoje matere in očeta v omari s čistilnimi pripomočki v neki londonski restavraciji. "Bolj kot kar koli drugega si želi pokazati, da je več kot zgolj tista hčerka iz omare," je tako poročal Bild.

Po neuradnih, a zanesljivih informacijah je Ermakova pred podpisom pogodbe o sodelovanju z RTL-om vztrajala pri členu, ki predvideva izplačilo visoke odškodnine, če bo v oddaji kadar koli omenjeno ime njenega očeta.

Znano je namreč, da danes 23-letne rdečelaske Becker najprej ni želel priznati. Rusko-nigerijsko manekenko Angelo Ermakovo, ki je tožbo za priznanje očetovstva vložila na začetku leta 2000, tik pred hčerkinim rojstvom, je sprva označeval za lažnivko, a se je pozneje podredil odločbi sodišča in oddal svoj vzorec DNK-ja, ki je potrdil njeno pričevanje.

Leta pozneje je Becker – najprej v svoji biografiji, nedavno pa še v dokumentarnem filmu – priznal, da se je z Ermakovo, takrat natakarico v restavraciji Nobu v Londonu, v spolni odnos zapletel po nekaj popitih pivih, le nekaj ur po tem, ko je njegova tedanja žena Barbara dobila popadke in pozneje rodila sina Eliasa.

Njuno "srečanje" v omari za čistilne pripomočke (Becker je pozneje dejal, da je bila to bolj sobico in ne toliko omara) je bilo usodno tako za Angelo in Anno kot za Borisa in njegov zakon z Barbaro. Približno osem mesecev pozneje je namreč Becker v svojo pisarno v Münchnu dobil faksirano sporočilo: postal bo oče. Kot omenjeno, potreben je bil sodni postopek (ki se je verjetno pospešil tudi zaradi neverjetne podobnosti med očetom in hčerko), preden je teniški igralec priznal, da je Anna njegov otrok. V letih, ki so sledila, je Becker financiral vse potrebno za njeno vzgojo in izobraževanje, bila sta v bolj ali manj rednih stikih, a neke iskrene družinske navezanosti ni bilo nikoli čutiti.

Občudovanje izrazil tudi nekdanji teniški igralec

V zadnjih tednih, ko je Anna navduševala na nemški televiziji, je svoje občudovanje na družbenih omrežjih izrazil tudi Becker. "Ne glede na to, kako bo na koncu, si že zdaj osvojila srca Nemcev. Tvoj talent, tvoja disciplina, tvoji nastopi in predvsem tvoja osebnost so neverjetni. Ne bi mogel biti bolj ponosen," ji je med drugim sporočil v videonagovoru na Instagramu.

Anna se na očetove pohvale ni odzvala, je pa v pogovoru za RTL poudarila, da si želi ostati v svetu zabave: "Obožujem nastopanje in osrečevanje ljudi." Kot deklica je plesala balet, pozneje pa v Londonu študirala umetnostno zgodovino in se preizkušala kot manekenka.

Ko je prišla ponudba, da bi plesala v nemški oddaji, je bila najprej skeptična, a se je na koncu le odločila, da jo sprejme. "Iz Anglije v Nemčijo sem prišla, da bi plesala. Nikoli si nisem predstavljala, da me bodo ljudje sprejeli s tako odprtimi rokami," je dejala v zadnji oddaji v mešanici nemškega in angleškega jezika. Mladenka tekoče govori angleško, rusko in francosko, nemščine pa se je začela učiti šele pred kratkim.