Slavni Leandrov dedek je po smrti vnuka popolnoma potrt. Foto: Reuters
Slavni Leandrov dedek je po smrti vnuka popolnoma potrt. Foto: Reuters

Organi pregona sumijo, da je ravno ona prodajala mamila Leandru De Niru Rodriguezu. Sicer vir informacije ni želel biti imenovan, saj ni bil pooblaščen za razpravljanje o aretaciji.

Marks se sooča s tremi obtožbami razpečevanja mamil, so zapisali v zvezni obtožbi, vloženi v petek, a ta ni razkrila Rodrigueza kot žrtve v primeru. Pričakovati je, da se bo Marks pojavila pred zveznim sodiščem ta konec tedna, ali že ima odvetnika iz spletnih zapisov o aretaciji ni bilo mogoče odkriti.

19-letnega Rodrigueza so našli mrtvega v njegovem stanovanju na Manhattnu 2. julija. Vzrok smrti še vedno preiskujejo, je povedal predstavnik mestnega patologa. V obtožnici, vloženi pred nekaj dnevi, policija navaja, da je Marks 1. julija, dan pred Rodriguezovo smrtjo, prodala tri ponarejene tablete oksikodona, ki so bile prepojene s fentanilom, in še dve ponarejeni tableti Xanaxa.

V obtožnici še trdijo, da je Rodriguez umrl po zaužitju ene od tablet oksikodona. Julija naj bi Marks prodala skupno 50 tablet oksikodona prikritim policijskim uslužbencem. Ko so jo v četrtek aretirali, so pri njej našli 156 tablet in 1500 ameriških dolarjev (približno 1333 evrov) gotovine.

Rodriguez je bil sin Drene De Niro, najstarejše hčerke Roberta De Nira, in umetnika Carlosa Mara. Kot njegov slavni dedek je bil tudi Rodriguez igralec, ki je sodeloval z mamo v projektih, med drugim v ponovni adaptaciji filma Zvezda je rojena iz leta 2018, kjer sta sodelovala Bradley Cooper in Lady Gaga.

Robert De Niro je po Rodriguezovi smrti dejal, da je "globoko potrt zaradi izgube svojega ljubljenega vnuka Lea". Predstavnik za De Nira aretacije še ni komentiral.

Smrtonosni fentanil

Sintetični opioid Fentanil je 50-krat močnejši od heroina. Po podatkih ameriškega Centra za nadzor in preprečevanje bolezni je bilo leta 2022 v ZDA več kot 107.000 smrti zaradi prevelikih odmerkov, pri čemer so sintetični opioidi, kot je fentanil, predstavljali dve tretjini teh smrti.