Glasbenica je poudarila, da ni želela nikogar užaliti. Foto: Reuters
Glasbenica je poudarila, da ni želela nikogar užaliti. Foto: Reuters

Ob napovedi njenega nastopa so se pojavile mnoge kritike ‒ najprej glede tega, da je glavna nastopajoča na paradi ponosa heteroseksualka, težava pa se je pojavila tudi pri ceni vstopnic, ki naj bi bila podvojena. Posledično so jo mnogi obtožili, da s tem nakazuje na izkoriščanje LGBT-skupnosti.

Na obtožbe se je Grandejeva po številnih spletnih debatah odzvala, in sicer v zapisu na Twitterju. Zapisala je, da so pritožbe glede dragih vstopnic ušle vsakršnemu nadzoru in dodala, da je z nastopom zgolj želela izraziti svojo podporo skupnosti, ki ima zanjo velik pomen in jo je skozi leta tudi močno podpirala. "Podporo bi rada izrazila ne glede na svojo identiteto ali na to, kakšne značke mi ljudje pripisujejo. Poleg tega pa bi rada tudi obiskala mesto, ki mi ogromno pomeni."

Nima se za obraz LGBT-skupnosti

Dodala je, da so na paradah ponosa v preteklosti že nastopali umetniki "vseh spolov in spolnih usmerjenosti, med drugim tudi Cher in Kylie Minogue". "Če ste resnično mnenja, da mi priložnosti za ta nastop ne bi smeli ponuditi, to spoštujem. A nastop sem sprejela z veseljem in veliko hvaležnostjo."

Nikakor ne trdi, da je junakinja ali obraz LGBT-skupnosti oziroma gibanja za njihove pravice. "Rada bi zgolj pripravila koncert, ob katerem se bodo moji LGBT-oboževalci počutili posebno in podprto. To je vse, kar si želim narediti."

To bo njen prvi koncert v Manchestru po terorističnem napadu, ki se je zgodil po koncertu v manchestrski areni ‒ če izvzamemo dobrodelni koncert, ki ga je organizirala dva tedna po napadu. Naslovila ga je One Love, na njem pa je z nastopi svojo podporo izkazala množica glasbenikov svetovnega kova, še poroča BBC.