V filmu Jej, moli, ljubi je Gilbertovo upodobila Julia Roberts, Nunesa pa Javier Bardem. Foto: IMDB
V filmu Jej, moli, ljubi je Gilbertovo upodobila Julia Roberts, Nunesa pa Javier Bardem. Foto: IMDB
Za Gilbertovo je bila knjiga spominov Jej, moli, ljubi daleč največja uspešnica. Foto: Reuters

47-letna Gilbertova je na svojem Facebooku v zelo odkritem zapisu sporočila, da je zdaj v zvezi s pisateljico Rayyo Elias, s katero sta prijateljici že 15 let. Ob tem je tudi priznala, da je bila prav ta romanca razlog, da se je njen devetletni zakon z Nunesom končal. Nunes je sicer Gilbertovi služil kot navdih za roman Jej, moli, ljubi, v filmu iz leta 2010 pa ga je upodobil Javier Bardem.

"Rayya in jaz sva skupaj," je zapisala ameriška pisateljica. "Ljubim jo in ona ljubi mene."

Gilbertova je pojasnila, da se je zavedela svojih čustev do Eliasove, svoje "vzornice" in "najbolj zveste zaupnice", potem ko so Eliasovi spomladi diagnosticirali raka trebušne slinavke in jeter. "Nekaj se je zgodilo v mojem srcu in umu v dneh in tednih po Rayyini diagnozi," je zapisala. "Smrt - ali možnost smrti - ima navado, da počisti vse, kar ni resnično, in v tistem prostoru gole in popolne resničnosti sem se soočila s to resnico: Ne samo, da ljubim Rayyo; zaljubljena sem v Rayyo. In nimam več časa, da bi to resnico zanikala."

In še: "Za tiste, ki zdaj preračunavate te podatke in ki se sprašujete, ali je zaradi tega moj zakon razpadel, je preprost odgovor, da."

Uspešnica leta 2006
Gilbertova v podrobnosti ločitve ni šla, je pa zatrdila: "Sem točno tam, kjer moram biti - na edinem kraju, kjer sem lahko." Z Eliasovo sta se odločili javno spregovoriti o svoji romanci, zato ker bo "resnica in transparentnost" olajšala njuno skupno življenje.

Pisateljica je Brazilca Nunesa spoznala med svojim potovanjem po Italiji, Indiji in Baliju, potem ko je razpadel njen prvi zakon. Popotovanje je navdahnilo njeno knjigo spominov Jej, moli, ljubi iz leta 2006, ki je bila kar 199 tednov na New York Timesovi lestvici najbolj prodajanih knjig, prodali pa so jo v 10 milijonih izvodov. V filmu je Gilbertovo upodobila Julia Roberts.

Gilbertova in Nunes sta se poročila leta 2007 in skupaj v New Jerseyju odprla trgovino z dekorativnimi elementi iz vzhodne Azije. Trgovina se je lani zaprla, navaja revija People.

Tudi razhod od Nunesa je Gilbertova julija sporočila prek svoje strani na Facebooku z besedami: "Ločujem se od moškega, ki ga večina od vas pozna pod imenom Felipe, moškega, v katerega sem se zaljubila na koncu popotovanja Jej, moli, ljubi. Najini razlogi za ločitev so zelo osebni."