Google se še ni odzval na prošnjo rokerja. Foto: Reuters
Google se še ni odzval na prošnjo rokerja. Foto: Reuters

Rose je Googlu izdal prošnjo Digital Millennium Copyright Act, s katero želi, da se odstranijo vse vsebine na spletu, ki vsebujejo sporno fotografijo.

Omenjena fotografija je postala vir za številne "memeje". Nastala je leta 2010 v kanadskem mestu Winnipeg med nastopom Guns N'Roses. Na fotografiji, ki jo je posnel Boris Minkevich, je Rose precej porejen in okoli čela nosi rdečo ruto.

Med drugim so se po spletu razširile potegavščine, med katerimi najdemo tudi njegovo fotografijo skupaj z besedilom skladbe Welcome to the Jungle. Minkevich je ob tem dejal za revijo Rolling Stones, da so kljub Rosovemu pozivu njegove roke zavezane, saj so fotografijo kradli za dodajanje lastnih vsebin. "Fotografija je bila brez našega dovoljenja ukradena s spletne strani Winnipeg Free Press," je dejal fotograf.

To pa ni prvi primer, da je kakšen glasbenik podal prošnjo za umik fotografije s spleta. Leta 2013 so predstavniki r'n'b zvezdnice Beyoncé zahtevali, da se umaknejo vse neprimerne fotografije pevke. Leta 2003 pa je pevka Barbra Streisand poskusila umakniti fotografijo svojega posestva s svetovnega spleta, a je s tem privabila še več pozornosti. Ta pojav so pozneje spletni uporabniki poimenovali "The Streisand effect" oz. učinek Streisandove.