Becker še vedno velja za najmlajšega zmagovalca Wimbledona. Prvi turnir je osvojil, ko je bil star le 17 let in 227 dni. Foto: Reuters
Becker še vedno velja za najmlajšega zmagovalca Wimbledona. Prvi turnir je osvojil, ko je bil star le 17 let in 227 dni. Foto: Reuters

Boris Becker, ki se že nekaj časa spopada s hudimi finančnimi težavami, namerava prodati svoje trofeje iz Wimbledona. Nekdanji tenisač upa, da bo za trojico pokalov iz srebra, ki jih je osvojil v letih 1985, 1986 in 1989, iztržil več kot milijon evrov. Ob tem bo na dražbo postavil tudi štiri luksuzne ure.

Novica o prodaji znamenitih trofej je v javnosti zakrožila nekaj mesecev za tem, ko je bil Becker v Londonu prisiljen razglasiti osebni stečaj, ker mu zasebni banki Arbuthnot Latham & Co ni uspelo izplačati več kot treh milijonov evrov posojila iz leta 2015.

Od takrat se je njegovo finančno stanje še poslabšalo. 49-letni Nemec, ki si je v svojih najboljših časih lastil za več kot 30 milijonov evrov premoženja, naj bi si do danes pridelal skoraj 50 milijonov evrov dolga.

Afere in nepremišljene naložbe
"Čas za sentimentalnost je minil,"
je ob najavi dražbe sporočil Becker. Vir blizu njega je ob tem sporočil, da nekdanji športnik v kratkem času potrebuje veliko denarja, zato se je prisiljen zateči tudi k takšnim odločitvam, kot je prodaja svojih najprestižnejših lovorik.

Becker je v nezavidljiv položaj prišel predvsem zaradi nepremišljenih naložb. Njegov sodni spor s švicarskim poslovnežem Hans-Dieterjem Clevenom še vedno ni končan. Beckerjev nekdanji poslovni partner od njega zahteva več kot 35 milijonov evrov.

Poleg tega je moral več milijonov evrov izplačati ruski manekenki Angeli Ermakovi, ki je z njim zanosila leta 1999. Še dodatnih 11 milijonov evrov ga je stala ločitev od svoje prve žene Barbare, s katero sta bila poročena med letoma 1993 in 2001.

Legendarni tenisač se je po končani športni karieri sicer redno zapletal v različne škandale leta 2002 je bil obsojen na pogojno zaporno kazen zaradi utaje davkov, javno pa je priznal tudi odvisnost od uspavalnih tablet in alkohola.