Affleck trenutno promovira film The Way Back. Foto: AP
Affleck trenutno promovira film The Way Back. Foto: AP

In tudi sam pravi, da bi nekatere vloge raje kar pozabil.

47-letni Affleck je v intervjuju za SiriusXM razkril, da je bila njegova predstava v filmu "Buffy, izganjalka vampirjev" iz leta 1992 tako slaba, da so v montaži njegov glas sinhronizirali.

Affleck je v filmu, ki so ga posneli pet let pred priljubljeno TV-serijo, igral srednješolskega igralca košarke. "Imel sem samo eno vrstico besedila. 'Na, vzemi!' To je bilo to, se mi zdi," je povedal. "Držim žogo. Moj soigralec se spremeni v volkodlaka ali kar koli že in jaz se prestrašim."

Kritiki Affleckovo vlogo trenerja košarke in hkrati alkoholika v filmu The Way Back hvalijo kot najboljšo do zdaj. Foto: AP
Kritiki Affleckovo vlogo trenerja košarke in hkrati alkoholika v filmu The Way Back hvalijo kot najboljšo do zdaj. Foto: AP

Afflecku se je njegova predstava takrat zdela "v redu", pa tudi režiserka Fran Rubel Kuzui nanjo ni imela pripomb. A pozneje, ko si je ogledal film v kinu, je ugotovil, da ne bo nič od njegovih petih minut slave.

"Šel sem v kino in ugotovil, da to ni moj glas, da to nisem jaz," se spominja. "Očitno je šla moja predstava režiserki tako zelo na živce, da je izbrisala tisto eno mojo samo izrečeno vrstico besedila in jo zamenjala z drugim igralcem. Ampak, da, sinhronizirali so me – v angleščino."

Vloga alkoholika kot nalašč zanj

Kljub temu zgodnjemu ponižanju in kar 11 nominacijam za zlato malino za najslabšega igralca je Affleck imel tudi kar nekaj svetlejših trenutkov in igral v številnih oskarjevskih filmih, kot sta Dobri Will Hunting in Zaljubljeni Shakespeare.

Ima tudi dva oskarja – z Mattom Damonom si deli oskarja za scenarij za Dobri Will Hunting (1998), leta 2013 pa je njegov film Argo tudi prejel kipec za najboljši film.

V svojem zadnjem filmu, The Way Back, Affleck igra Jacka Cunninghama, gradbenega delavca alkoholika, ki postane srednješolski trener košarke. Affleck meni, da mu je bila vloga pisana na kožo zaradi lastne bitke z alkoholizmom.

"Na koncu je moja odgovornost kot igralca iskrena predstava, in ker sem imel to specifično izkušnjo in ker sem imel vpogled v alkoholizem, sem bil malce samozavestnejši, saj sem točno vedel, kako bi se v določenih situacijah počutil," je povedal v intervjuju za CNN. "A lik utrpi grozljivo osebno izgubo, ki si je nisem mogel predstavljati. In to je bilo strašljivo, ker nisem hotel niti pomisliti na to."