Benicio na nemški premieri filma Volkodlak s soigralko Emily Blunt. Foto: EPA
Benicio na nemški premieri filma Volkodlak s soigralko Emily Blunt. Foto: EPA

42-letnega igralca, ki je imel svoj čas tudi krajšo romanco s Scarlett Johansson, vedno bega, kako konča na vseh seznamih najbolj seksi igralcev - a se pozornosti ne brani.

"Ne vem, kaj sploh je seksi. Je pač del igre in se ne pritožujem. A nikdar se nisem zagledal v reviji in pomislil, uau, kakšen žrebec. Sem le igralec in snemam filme. Resno," zatrjuje dobitnik stranskega oskarja za film Prekupčevalci (Traffic).

Jezo črpal iz mamine smrti
Benicio je razkril še, da je za svojo zadnjo vlogo pobesnelega volkodlaka črpal iz materine smrti, ki ga je kot devetletnega dečka zelo prizadela.
Igralec, ki mu v filmu družbo delata Anthony Hopkins in Emily Blunt, je za revijo Parade povedal: "Do jeze kot moški igralec ni težko priti. Od kje pride? Iz življenja, verjetno."
"Spominjam se jeze, ki sem jo čutil, ko je moja mama umrla zaradi hepatitisa. Tisto je bilo grozno obdobje v mojem življenju in še vedno to čutim,"
razlaga.
"Verjetno sem zaradi tega v šoli postal malce uporniški in sem zašel v težave. Nisem dobival dobrih ocen in mnogi učitelji so mi obrnili hrbet."