Velbuena in Benzema. Foto: AP
Velbuena in Benzema. Foto: AP

Benzema je obtožen, da je pritiskal na Valbueno, da naj plača izsiljevalcem, saj je tako želel preprečiti, da bi posnetek prišel v javnost.

Obtožnica 33-letnega zvezdnika madridskega Reala in štiri druge moške, katerih imena niso razkrili, bremeni sodelovanja v poskusu izsiljevanja.

Ko je francosko tožilstvo preiskavo sprožilo, je Benzema, ki ga je francoska reprezentanca zaradi primera suspendirala, vse obtožbe zanikal. Če bo spoznan za krivega, mu grozi do pet let zaporne kazni.

Real Madrid stoji za svojim zvezdnikom. Foto: AP
Real Madrid stoji za svojim zvezdnikom. Foto: AP

Ko je časnik Le Monde Valbueno vprašal, ali krivi Benzemaja, je Valbuena takrat dejal, da je nad svojim nekdanjim soigralcem "zelo, zelo, zelo razočaran" in da to kaže na pomanjkanje Benzemajevega spoštovanja do njega.

Benzema je v 81 nastopih za francosko reprezentanco zadel 27 golov, a svoje države ni zastopal že vse od incidenta z Valbueno.

Zidane podpira Benzemaja

"Žal nismo presenečeni nad to odločitvijo, ki je absurdna, a pričakovana," je za Reuters povedal Benzemajev odvetnik Sylvain Cormier. "Zgrožen sem, da ljudje izkrivljajo dokaze, zbrane med preiskavo, da bi upravičili sojenje proti moji stranki. Pred sodnikom bomo dokazali, da je to navadna zloraba."

Ko je afera izbruhnila, je Real Madrid Benzemaja podprl, predsednik kluba Florentino Perez pa je dejal, da so bila nogometaševa dejanja storjena "v dobri veri". Javno mu je podporo izrekel tudi trener Reala Zinedin Zidane. Benzema je za Real Madrid zadel več kot 250 golov in osvojil štiri naslove evropskih prvakov.

36-letni Valbuena trenutno igra za grški Olympiacos, tako kot Benzema pa ni nastopal za francosko reprezentanco od incidenta dalje.