Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kratkodlaka Willow ima po kožuščku sive in bele črte ter zelene oči. Jill Biden je mačko poimenovala po svojem rojstnem kraju Willow Grove (v slovenščini Vrbov nasad) v zvezni državi Pensilvanija.

Kmečka muca je sicer prvo damo sicer očarala že pred dvema letoma. "Kmečka mačka iz Pensilvanije Willow je leta 2020 naredila precejšen vtis na Jill Biden, ko je skočila na oder in prekinila njen govor v sklopu kampanje," je njuno poznanstvo razkril tiskovni predstavnik prve dame Michael LaRosa. "Ko je lastnik kmetije videl njuno vez, je takoj vedel, da Willow pripada njej," je dodal.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Willow sicer nekaj časa ni živela z lastnico, zdaj pa se je vselila v Belo hišo skupaj s svojimi "najljubšimi igračami, priboljški in veliko prostora za vohljanje in raziskovanje".

V Beli hiši biva tudi pes Commander

Družina Biden že ima več živali. Decembra so v družino sprejeli novega psa, takrat štiri mesece starega nemškega ovčarja po imenu Commander, potem ko je njegov predhodnik Champ poginil na začetku leta 2021.

Bidnovi imajo sicer še enega psa, nemškega ovčarja Majorja, ki so ga leta 2018 posvojili iz zavetišča. Major je ob vselitvi Bidnovih postal prvi pes iz azila, ki je kdaj živel v Beli hiši, a se je njegovo bivanje tam neslavno končalo. Po ugrizih zaposlenih Major zdaj živi pri družinskih prijateljih zunaj Washingtona.