Zvezdnik se v zaporu izogiba preživljanju časa z drugimi zaporniki. Foto: EPA
Zvezdnik se v zaporu izogiba preživljanju časa z drugimi zaporniki. Foto: EPA

"Ja, uporabil je besedno zvezo čudovita izkušnja," je razložil Wyatt, ki je intervju podal z namenom, da bi javnosti podrobneje orisal komikov čas v zaporu SCI Phoenix.

Cosby je bil septembra obtožen na deset let zaporne kazni zaradi drogiranja in spolne zlorabe Andree Constand na njegovem domu leta 2004.

Komik se je preostalim zapornikom pridružil pred dvema tednoma in je zdaj v celici sam, pa je pojasnila Amy Worden, zaporniška predstavnica za stike z javnostmi. Predtem je bil v samici, ki je bila povezana z bolnišnico.

Žena Camille ga v zaporu še ni obiskala, po Wyattovih besedah pa tudi njemu točno tako ustreza. "Trenutno sem poleg odvetnikov jaz njegov edini obiskovalec in točno tako Billu tudi ustreza." Namesto obiskov je z ženo v stiku prek telefonskih pogovorov – trikrat na dan imata telefonski pogovor, dolg točno tri minute.

Wyatt je dodal še, da naj bi komik v zaporu izgubil kar nekaj telesne teže – vsak dan vstane ob 3.30 zjutraj in v zaporniški celici telovadi, izogiba pa se tudi kruhu in sladicam. "Poleg tega pa v zaporu še ni pil kave. To je njegova žena poskušala doseči že 55 let, vendar je zadostovalo šele to. Psihično je zelo močen."

Komik večino časa preživi sam, ločen od preostalih zapornikov. Ob sebi ima zgolj pomočnike, ki ga zaradi težav z vidom vodijo okrog. "Ne obeduje in telovadi tam kot drugi, sam pa je tudi v zaporniški celici," je Wyattove besede še povzel CNN.