Billie Eilish maja na galaprireditvi Met Gala. Foto: AP
Billie Eilish maja na galaprireditvi Met Gala. Foto: AP

21-letna dobitnica glasbene nagrade grammy je konec tedna objavila serijo fotografij v svojih zgodbah na Instagramu, kjer je najprej zapisala, da so jo prvih pet let kariere napadali, "ker je bila videti kot deček in se je oblačila, kot se je". "Nenehno so mi govorili, da bi bila bolj zapeljiva, če bi se obnašala kot ženska."

Zapis je nadaljevala: "Zdaj, ko se počutim dovolj udobno, da lahko nosim kar koli bolj ženstvenega ali prilegajočega, sem se pa spremenila in sem prodana duša." Zdaj nekateri tako komentirajo, da to ni prava Billie, da je enaka kot drugi ...

Pevka je v jeznem izlivu čustev še napisala: "Ste vedeli, da je ženska večplastna!? Šokantno, kajne? Verjeli ali ne, ženske lahko zanima več stvari. Pa še to, ženstvenost ni enaka šibkosti?! Noro, kajne? In tudi popolnoma nezaslišano in noro je, da se lahko v različnih obdobjih izražaš različno."

Eilish je leta 2021 za revijo Elle povedala, da je izgubila 100.000 sledilcev na družbenih omrežjih, potem ko je delila drugačen videz. "Ljudje se oklepajo teh spominov. Ampak to je zelo dehumanizirajoče."

Foto: AP
Foto: AP