"Deset let sem imela težave s hudo utrujenostjo, bolečinami in slabostjo. Več zdravnikov mi je dejalo, da moram takšno počutje kot ženska preprosto sprejeti, zato sem se s tem sprijaznila in skušala odmisliti bolečino," je zapisala. Nato pa so končno ugotovili pravi vzrok njenih težav in jo napotili na operacijo. Na Instagramu je tako objavila fotografijo, kako leži v bolniški postelji, a ima na obrazu nasmeh.

Endometrioza je kronična bolezen žensk v plodnem obdobju, ki naj bi prizadela vsako deseto žensko. To je pojav sluznici maternice podobnega tkiva zunaj maternice, ki povzroča neplodnost, boleče menstruacije in bolečino v spodnjem delu trebuha. Endometriozo naj bi tako imelo okoli 190 milijonov žensk in deklet po svetu.

24-letna Bindi je dejala, da so zdravniki pri njej odkrili 37 lezij, ki so jih odstranili, tako da je zdaj začela dolgotrajno okrevanje. "Svojo zgodbo sem želela deliti, da bi pomagala še kateri ženski, ki se bojuje z bolečino, za katero ne najde vzroka. Naj vas spomnim – zaslužite si pomoč."

Bindi Irwin je že kot otrok nastopala v resničnostnih televizijskih oddajah, v katerih je s starši in z bratom odkrivala življenje živali v živalskem vrtu Australia Zoo v Queenslandu. Leta 2015 je zmagala tudi v resničnostni plesni oddaji Dancing With the Stars.

Marca leta 2021 je prvič postala mama, rodila je hčer Grace, ki jo je v nedavni objavi označila za "čudež".

Bolečine zaradi boja z endometriozo so v preteklosti razkrile tudi igralki in komičarki Amy Schumer in Lena Dunham ter igralka Padma Lakshmi.