Lochte velja za enega najlepših športnikov na svetu. Foto: EPA
Lochte velja za enega najlepših športnikov na svetu. Foto: EPA

navdušena oboževalka.

29-letni plavalec, ki ima z olimpijskih iger 11 medalj, od tega pet zlatih, je bil konec tedna na Floridi. Mirno se je sprehajal, ko ga je očitno neko dekle prepoznalo in steklo k njemu ter se mu obesilo okoli vratu.

Strgane kolenske vezi
Čeprav je Ryan zelo postaven dečko, saj meri 1,88 metra in tehta 88 kilogramov, je bila moč dekleta tako velika, da sta oba padla na tla. Oboževalka jo je odnesla brez poškodb, plavalec pa je ob nesrečnem padcu zadel rob pločnika in si poškodoval koleno.

"Zaradi bizarne nesreče, ki jo je povzročilo nepričakovano srečanje z oboževalko, je Ryan utrpel poškodbe, strgal si je kolenske vezi, zato si mora vzeti kratek predah od treningov in tekmovanj. Ekipa zdravnikov si bo prizadevala za čimprejšnje okrevanje, Ryan pa se vsem zahvaljuje za dobre želje," je sporočil njegov predstavnik.

Za ljubezen nima časa
Lochte, ki je bil eden največjih zvezdnikov na lanskih olimpijskih igrah v Londonu, je aprila predstavil svoj resničnostni šov What Would Ryan Lochte Do?, ki so ga predvajali na televiziji E!, septembra pa je v sodelovanju z neko prodajalno jogurtov na Floridi ustvaril nekaj svojih okusov. Revija Fortune je še pred londonskimi igrami njegovo premoženje ocenila na 2,3 milijona dolarjev, pojavil pa se je tudi na naslovnicah revij Vogue, Time in Men's Health.

Ryan pa je kljub videzu, slavi in denarju menda še vedno samski. Čeprav so ga avstralski mediji povezovali s plavalko Blair Evans, je njegova mati Ileana lani dejala, da je njen sin preveč zaposlen, da bi bil v razmerju. "To preprosto ne bi bilo pošteno do dekleta," je dejala.