Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Postopek glasovanja o hiši španskega kolonialnega sloga v predelu Brentwood, je sprožila svetnica Traci Park. Obravnava hiše pa nalaga tudi začasno prekinitev rušenja, bistvenih sprememb ali kakršnih koli posegov v lokacijo nepremičnine, ki čaka na odločitev, poroča Reuters.

Park je povedala, da je pred kratkim obiskala sosesko, kjer stoji nepremičnina. Potrdila je, da tam niso bila opravljena še nobena dela. Mesto je namreč izdalo dovoljenje za rušenje zdajšnjemu lastniku hiše, malo znani organizaciji Glory of the Snow Trust.

Monroe je enonadstropno hišo, veliko 270 kvadratnih metrov, kupila v zgodnjih 60. letih prejšnjega stoletja za 75.000 dolarjev, po koncu svojega tretjega zakona z dramatikom Arthurjem Millerjem, poroča Los Angeles Times.

Filmsko legendo (Gentlemen Prefer Blondes, Some Like It Hot in The Misfits) so avgusta leta 1962 našli mrtvo v spalnici, ko je bila stara 36 let. Vzrok smrti so takrat pripisali akutni zastrupitvi z barbiturati (uspavala, ki povzročajo telesno in duševno zasvojenost).

Razlog rušenja ostaja neznan

Časopis Times je poročal, da je 2000 kvadratnih metrov veliko posest z bazenom in gostiščem leta 2017 kupilo podjetje Glory of the Show za 7,25 milijona ameriških dolarjev (6,77 milijona evrov). Razlog za namen rušenja nepremičnine ostaja neznan, a je novica o tem že požela ogorčenje na družbenih medijih.

Times, ki se sklicuje na tiskovnega predstavnika oddelka za urbanistično načrtovanje v Los Angelesu, je poročal, da je bila posest že prej nominirana kot kulturna dediščina, pri čemer je ocena iz leta 2013 opisala njeno povezavo z Monroe kot "potencialno pomembno", vendar je bilo ugotovljeno, da je potrebnih še nekaj raziskav. Igralka je dom poimenovala Cursum Perficio (Moje potovanje se konča tukaj), napis pa je krasil tudi ploščice na hišni verandi, poroča Times.