The Offspring so na začetku devetdesetih let zanetili pop-pankovsko revolucijo. Foto: Reuters
The Offspring so na začetku devetdesetih let zanetili pop-pankovsko revolucijo. Foto: Reuters

Pete Parada, bobnar legendarne pop-pankovske zasedbe The Offspring, je moral zapustiti skupino, ker se ni želel cepiti. Drugi člani skupine so ga obvestili, da z njim ne bodo več sodelovali, dokler ne bo cepljen. Čeprav ni popolnoma jasno, ali gre le za začasen razhod, pa se Parada najverjetneje ne bo vrnil v skupino.

"Ker ne morem izpolniti zahtev, ki hitro postajajo nujne za delovanje v naši industriji, je bila sprejeta odločitev, da ni varno biti v moji bližini, v studiu ali na turneji," je Parada zapisal v večdelnem zapisu na Instagramu. "Rad bi, da tisti, ki prav tako čutijo bolečino osamitve zaradi svojih odločitev ali okoliščin, vedo, da niso popolnoma sami."

Po njegovih besedah se že leta bori z redko boleznijo, imenovano Guillain-Barrejev sindrom, pri kateri imunski sistem začne napadati živce. Sindrom je res eden izmed redkih razlogov, zaradi katerih zdravniki cepljenje z določenimi cepivi odsvetujejo, saj lahko ta poslabšajo zdravstveno stanje bolnika.

Čeprav ima bobnar legitimne zdravstvene razloge za odlašanje s cepljenjem, pa so člani skupine, založba in oboževalci očitno naveličani njegovih stališč do cepiva, s katerimi po nepotrebnem vzbuja dvom o cepljenju. Po njihovem mnenju namreč s svojim edinstvenim zdravstvenim stanjem po nepotrebnem vzbuja dvom tudi o cepivu, ki je varno.

The Offspring so ena najvplivnejših rockovskih skupin vseh časov. Na začetku devetdesetih let so skupaj z nekaterimi drugimi skupinami, kot so na primer Green Day, oživili svetovno priljubljenost panka.