Halle se želi preseliti v Pariz. Bo sodišče ugodilo njeni zahtevi? Foto: EPA
Halle se želi preseliti v Pariz. Bo sodišče ugodilo njeni zahtevi? Foto: EPA
Halle Berry in Oliver Martinez
Ameriška igralka in oskarjeva nagrajenka Halle Berry se je januarja po letu in pol ljubezenske zveze zaročila s francoskim igralcem Olivierjem Martinezom. Foto: EPA

Po poročanju ameriških medijev je sodišče v celoti ugodilo zahtevi kanadskega manekena, ki je zahteval od 15 do 20 tisoč ameriških dolarjev mesečne preživnine.

Gabriel tako visoko preživnino od 45-letne igralke zahteva, kot sam pravi, izključno zaradi njune hčerke Nahle - maneken namreč želi malčici omogočiti življenje na visoki nogi, kakršnega je vajena, kot razlog za zahtevanje "žepnine" od igralke pa je navedel tudi, da mora triletni Nahli kupiti oblačila in igračke ter da jo mora večkrat peljati tudi v Kanado na obisk k starim staršem.

"Najine težave niso bile nikoli vezane na boj zanjo. Oba se zavedava, da otrok potrebuje oba starša. Ampak tisto, kar želim povedati o tem, je, da včasih zaidemo v slepo ulico, zato potrebujemo pomoč sodišča in sodnika, ki nam pomagata rešiti nekaj kočljivih vprašanj. To je najboljši način, da zavarujemo Nahlo, ki jo imava oba rada bolj kot svoje življenje," je Halle pred časom pojasnila nesoglasja, ki jih ima z Gabrielom, rešuje pa jih sodišče.

Nekdanja zaljubljenca se že od leta 2010 na sodišču borita za skrbništvo nad Nahlo, kmalu pa bo sodišče tudi odločalo, ali se lahko Nahla z igralko preseli v Pariz.

Ti nadležni zalezovalci
Oskarjeva nagrajenka želi čim prej zapustiti ZDA in se preseliti v domovino svojega zaročenca, prav tako igralca, Oliviera Martineza, ker se boji za svoje in hčerino življenje. Berryjeva se namreč že nekaj časa spopada z zalezovalci.

Najnevarnejša sta Richard Franco, ki je v zaporu zaradi zalezovanja namesto treh let preživel le 193 dni, in Robert Hoskins, ki naj bi igralki grozil tudi s smrtjo in je pred kratkim zbežal iz psihiatrične ustanove.