Kitarist je imel že v preteklosti težave z alkoholom. Foto: Reuters
Kitarist je imel že v preteklosti težave z alkoholom. Foto: Reuters
Bon Jovi
Člani skupine odhajajo na koncertne odre brez Sambore. Foto: Reuters

Jon Bon Jovi in druščina so v izjavi za javnost že v četrtek sporočili, da popolnoma podpirajo Samboro in da ta ostaja še vedno član skupine. Prav tako so v svojem sporočilu za javnost zapisali, da bo zamudil nedoločeno število koncertov in da se že zdaj veselijo njegove vrnitve.

Ne člani skupine niti njegov publicist niso potrdili niti zanikali govorice, da kitarist odhaja na kliniko za odvajanje od alkohola, je poročala tiskovna agencija AP.

Kitarist potreben počitka po naporni turneji
52-letnik si predvsem želi odpočiti od naporne turneje, ki je lani skupino vodila od Mehike prek Španije, Brazilije, Nove Zelandije in Avstralije. Skupina se sicer vrača nazaj na turnejo 30. aprila. Nov pohod po odrih bo začela v New Orleansu in po Združenih državah Amerike bo nato sledila Evropa. Za zdaj pa je še nejasno, ali bo Sambora nastopil na vseh evropskih koncertih.

Težave iz preteklosti se vračajo
Kitarist je namreč leta 2007 preživel mesec v rehabilitacijskem centru v Utahu, potem ko se je ločil od svoje žene, igralke Heather Locklear in po smrti njegovega očeta, ki se je boril z rakom na pljučih (ta dva travmatična dogodka v njegovem življenju sta si sledila v roku devetih dni).

"Richie je spet začel preveč piti in si želi urediti svoje življenje," je povedal vir za spletno stran RadarOnline. Eden izmed njegovih prijateljev pa je še dodal, da je to skupek vseh stvari, ki so se mu zgodile v življenju in da je končno prišel čas, ko je spoznal, da je treba potegniti črto in se spraviti v red.