Od leta 1982 mu ob strani stoji žena Ali. Foto: EPA
Od leta 1982 mu ob strani stoji žena Ali. Foto: EPA

Pevec rockzasedbe U2 je z javnostjo delil do zdaj še ne slišano informacijo iz družinskega življenja. Do leta 2000 je živel v prepričanju, da ima samo enega sorojenca – starejšega brata Normana. Po več desetletjih pa je izvedel, da je imel oče ljubezensko razmerje, katerega plod je bil sin.

Zaslovel je v 80. letih prejšnjega stoletja. Foto: AP
Zaslovel je v 80. letih prejšnjega stoletja. Foto: AP

"Imam še enega brata, ki ga imam rad in ga obožujem, za katerega pa nisem vedel, da ga imam," je povedal v intervjuju za BBC in dodal, da njegova mati Iris, ki je umrla leta 1974, ko je bil glasbenik star le 14 let, za njegovega polbrata ni vedela. "Družina si je zelo blizu – opazil sem, da je imel moj oče globoko prijateljstvo s to prelepo žensko in potem sta imela otroka. Vse je bilo skrivnost," je še nadaljeval 62-letni Irec, ki se je o tem z očetom Bobom, preden je ta leta 2001 umrl, tudi pogovoril.

"Vprašal sem ga, ali je ljubil mojo mater, in odgovoril je pritrdilno," je povedal roker, s pravim imenom Paul David Hewson. Oče naj bi mu zatrdil, da je le želel ravnati pravilno. "Ni se opravičeval, samo dejal je, da so to pač dejstva," je še dodal borec za človekove pravice in poudaril, da se je s tem sprijaznil in glede tega čuti mir, odpustil mu je.

Ko je bil mlajši, z njim ni bilo lahko

Bono, ki letos namerava izdati avtobiografijo Surrender, je spregovoril predvsem o smrti svoje matere in njenem vplivu na družino. Po njegovih besedah sta imela z očetom zapleten odnos. "Ko je moja mati umrla, je oče očitno prestajal težke čase, a vendar je bil del njegovih misli in srca drugje," je razkril in dodal, da mu je vseeno žal zaradi svojega vedenja v najstniških letih – zdaj razume, da se je moral spopadati tudi z drugimi zadevami poleg smrti svoje žene.

Zdelo se mu je, kot da mu ni stal ob strani, za kar pa se mu je pozneje, potem ko je že preminil, tudi opravičil.