Boris Johnson se je poročila tretjič, Carrie Symonds pa prvič. Foto: AP
Boris Johnson se je poročila tretjič, Carrie Symonds pa prvič. Foto: AP

Časopisa Sun in Mail on Sunday poročata, da so bili gostje – poroke v Združenem kraljestvu so zaradi ukrepov za zajezitev covida-19 omejene na 30 ljudi – v zadnjem trenutku povabljeni na obred in da tudi njegovi sodelavci niso vedeli za njegove poročne načrte.

Katedralo so nenadoma zaklenili ob 13.30. Pol ure zatem sta Johnson in Symondsova prispela v limuzini. Nevesta je bila v dolgi beli obleki brez tančice, pišeta oba časopisa.

Poroka je presenetila vse. Sun je na začetku meseca poročal, da sta zaljubljenca vabila na poroko poslala prijateljem in družini za julij 2022.

Na Downing Streetu 10 so uradno potrdili poroko. "Premier in gospa Symonds sta se včeraj popoldne poročila na majhni slovesnosti v Westminstrski katedrali. Poroko bosta z družino in prijatelji praznovala prihodnje poletje."

Skupaj imata sina Wilfreda Lawrieja Johnsona. Foto: AP
Skupaj imata sina Wilfreda Lawrieja Johnsona. Foto: AP

Johnson ima najmanj šest otrok
56-letni politik ter 33-letna strokovnjakinja za odnose z javnostmi in aktivistka za pravice živali sta par od leta 2018, ko je bil on še britanski zunanji minister in poročen s sicer odtujeno ženo Marino Wheeler, s katero imata tudi štiri otroke (dva sinova in dve hčerki). Ko sta se s Symondsovo leto pozneje vselila na Downing Street 10, v tradicionalno bivališče britanskih ministrskih predsednikov, sta tako postala prvi neporočeni par v omenjeni rezidenci.

Februarja lani ‒ ko je ločitev Johnsona in Wheelerjeve postala uradna ‒ sta oznanila, da pričakujeta prvega skupnega otroka in da sta se nekaj mesecev prej zaročila, že aprila pa sta dočakala rojstvo Wilfreda Lawrieja Nicholasa Johnsona, ki je Johnsonov (vsaj) šesti otrok. Poleg štirih otrok iz zakona z Wheelerjevo ima namreč še hčerko iz zveze s Helen MacIntyre, uradno pa števila potomcev ni nikoli navedel ali potrdil.